Grilovaná vepřová žebírka - Recepty online

Grilovaná vepřová žebírka

Suroviny: 1 kg vepřových žebírek, 3 stroužky česneku, 100 ml kečupu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky ostřejší hořčice, cayenský pepř, mletý černý pepř, sůl, pivo na potírání

Postup přípravy: Žebírka omyjeme, osušíme, podél kostí rozkrájíme nožem na porce, pak tyto porce nasekáme a přečnívající větší části kostí odsekáme. Maso lehce naklepeme a potřeme marinádou. Tu připravíme z kečupu, který smícháme s cukrem, hořčicí a s prolisovaným česnekem a dochutíme cayenským pepřem, černým mletým pepřem a trochou soli. Rovnoměrnou vrstvou marinády potřeme všechna žebírka a necháme chvíli uležet – zaschnout. Grilujeme v hliníkové misce asi 20 – 25 minut. Žebírka během grilování často obracíme a můžeme potírat pivem.

««« Předchozí recept: Milánské rizoto Následující recept: Grilované kuřecí čtvrtky »»»

| 21. 07. 2008 15.06 | Grilování | trvalý odkaz | tisk | 2626x

Chutnal Vám recept Grilovaná vepřová žebírka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů