Hovězí medailonky s datlemi - Recepty online

Hovězí medailonky s datlemi

Suroviny: pro 4 osoby: 8ks plátků ze špičky svíčkové (po asi 90g), 8ks datlí, 8ks plátků modrého plísňového sýra nebo camembertu, 5lžic madeiry (víno), 5 lžic masového vývaru, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Medailonky osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany dobře opečeme 1 až 2 minuty. Potom každý kousek masa obložíme datlí a sýrem. Pánev přikryjeme poklicí a asi 1 minutu vše opékáme, dokud se sýr neroztaví. Maso dáme na talíř. Výpek v pánvi zředíme madeirou a vývarem, dobře promícháme a ještě chvíli povaříme. Touto šťávou polijeme medailonky a podáváme. Sýr s modrou plísní můžeme nahradit sýrem se zelenou plísní, nivou nebo hermelínem. Madeiru můžeme nahradit sherry nebo tmavým portským vínem.

««« Předchozí recept: Jahodové mojito Následující recept: Sýrová pizza »»»

| 23. 07. 2008 08.38 | Hovězí maso | trvalý odkaz | tisk | 1446x

Chutnal Vám recept Hovězí medailonky s datlemi?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů