Boršč - Recepty online

Boršč

Suroviny: 500g masa (hovězí žebro nebo jiné přední maso, vepřový bůček nebo koleno), 200g kořenové zeleniny, 250g zelí, 20g tuku, 1/8l kysané smetany, 2l vody, 2 větší brambory, 1 červená řepa, 6 rajčat, 1 cibule, sůl

Postup přípravy: Maso dáme vařit do osolené vody, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni do změknutí. Na kousku tuku osmažíme na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli. K měknoucímu masu pak přidáme osmaženou zeleninu, dále nakrouhané zelí a brambory nakrájené na kostičky. Omytou červenou řepu uvaříme zvlášť, oloupanou a pokrájenou přidáme také do polévky. Šťávu z rozvařených rajčat do polévky procedíme. Zeleniny dáme hodně, aby nám polévku zahustila. Uvařené maso pokrájíme a vložíme zpět do polévky. Kysanou smetanu nebo bílý jogurt si můžeme přidat do polévky podle chuti. Maso na boršč by mělo být trochu tučnější.

««« Předchozí recept: Sýrová pizza Následující recept: Polévka z vepřového masa »»»

| 27. 07. 2008 11.01 | Polévky | trvalý odkaz | tisk | 2112x

Chutnal Vám recept Boršč?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů