Přírodní roštěnka - Recepty online

Přírodní roštěnka

Suroviny: 4 plátky roštěnky, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 1 lžička hladké mouky, šálek vývaru z masoxu, sklenka červeného vína, 1 lžička worcesteru

Postup přípravy: Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet v chladu. Před přípravou rozpálíme sádlo nebo olej, roštěnky do něj vložíme a opékáme prudce po obou stranách asi po dobu 4 minut. Roštěnky můžeme také opékat na roštu za občasného potírání olejem. Opečená roštěnka musí byt uvnitř do růžova opečená, nikoliv krvavá. V rozehřátém sádle osmahneme lžičku mouky, zalijeme vývarem a vínem, ochutíme worcesterem a povaříme. Vzniklou omáčkou podlijeme roštěnky, obložíme je čerstvou nebo naloženou zeleninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s opékanými brambory.

««« Předchozí recept: Svíčková na slanině Následující recept: Rostbíf »»»

| 30. 07. 2008 22.19 | Hovězí maso | trvalý odkaz | tisk | 1856x

Chutnal Vám recept Přírodní roštěnka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů