Rostbíf - Recepty online

Rostbíf

Suroviny: 1 kg nízkého hovězího roštěnce, 50 g másla, sůl, pepř, 1 cibule, olej

Postup přípravy: Roštěnec očistíme a přelijeme na pekáči rozehřátým máslem. Necháme jej asi 12 hodin v chladu odležet. Před tepelnou úpravou jej osolíme, opepříme, do pekáče přidáme trochu oleje a vložíme do horké trouby, 15 minut prudce pečeme, pak maso obrátíme a 10 minut pečeme již mírněji. Pote vložíme do pekáče jemně nakrájenou cibuli, podlijeme naběračkou horké vody a pečeme ještě dalších 15 minut při mírnější teplotě. Upečený rostbíf vyndáme z trouby, nakrájíme na tenké plátky a podáváme bud horký s dušenou zeleninou nebo s bramborovými hranolky, nebo studený, obložíme zeleninovým salátem.

««« Předchozí recept: Přírodní roštěnka Následující recept: Kuřecí prsíčka plněná špenátem »»»

| 30. 07. 2008 22.22 | Hovězí maso | trvalý odkaz | tisk | 1731x

Chutnal Vám recept Rostbíf?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů