Boloňská omáčka - Recepty online

Boloňská omáčka

Suroviny: 3 lžíce zmrazené kořenové zeleniny, 1 cibule, 50g slaniny, 2 lžíce oleje, 250g mletého masa, 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, sklenka vína, 1 lžíce sójové omáčky, hrnek vývaru z bujónové kostky nebo masoxu, sůl, pepř

Postup přípravy: Kořenovou zeleninu propláchneme a necháme okapat. Slaninu pokrájíme nadrobno a na troše oleje rozškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji, vmícháme mleté maso, osolíme ho opepříme a opékáme asi 10 minut až změní barvu. Pak přidáme kečup, česnek nakrájený na tenké plátky nebo prolisovaný, zalijeme vínem, sójovou omáčkou a vývarem z kostky nebo masoxu. Dobře promícháme a dusíme za častého zamíchání asi 30 minut na mírném ohni. Pak podle chuti ještě zředíme vývarem, dokořeníme, můžeme přidat i víc kečupu, rajského protlaku nebo rozdušených rajčat a horkou masovou omáčku podáváme k vařeným těstovinám. Posypeme sýrem a pokapeme kečupem.

««« Předchozí recept: Slepičí polévka s nudlemi Následující recept: Nudle se zeleninou »»»

| 31. 07. 2008 18.13 | Omáčky | trvalý odkaz | tisk | 2148x

Chutnal Vám recept Boloňská omáčka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů