Bramborová polévka - Recepty online

Bramborová polévka

Suroviny: 1,5 l vody, 450g brambor, 100g kořenové zeleniny, 50g tuku, 50g hladké mouky, 1 menší cibule, majoránka, pepř, česnek, sůl

Postup přípravy: Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku do růžova, zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Jíšku zalijeme studenou vodou (nebo vývarem), přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni zvolna asi 10 minut. Do povařené polévky přidáme na nudličky nakrájenou do poloměkka uvařenou kořenovou zeleninu, pepř, majoránku, sůl a uvaříme téměř do měkka. Na kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka. Přidáme do polévky i s utřeným česnekem a dovaříme.

««« Předchozí recept: Zeleninové rizoto Následující recept: Moravský vrabec »»»

| 29. 04. 2008 20.09 | Polévky | trvalý odkaz | tisk | 794x

Chutnal Vám recept Bramborová polévka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů