Dršťková polévka - Recepty online

Dršťková polévka

Suroviny: 700g drštěk, 100g tuku, 100g hladké mouky, 200g kořenové zeleniny, 4 l vody, mletá červená paprika, pepř, sůl

Postup přípravy: Dršťky promneme v soli, oškrábeme lžicí, několikrát je spaříme horkou vodou. Potom je krátce povaříme, vodu slijeme, dáme novou, osolíme ji a dršťky vaříme do měkka. Vaříme asi 3 hodiny. Měkké dršťky pokrájíme na nudličky. Na části tuku osmažíme kořenovou zeleninu a s nakrájenými dršťkami dáme do polévky. Polévku zahustíme jíškou, do které jsme zamíchali sladkou papriku. Hned zalijeme studenou vodou a vložíme do polévky. Vaříme za stálého míchání asi 30 minut, aby se jíška nepřipálila. Přidáme pepř, popřípadě zázvor a petrželku. Jíška: Na rozpálený tuk nasypeme 2 lžíce hladké mouky a mícháme dozlatova.

««« Předchozí recept: Chlupaté knedlíky Následující recept: Houskové knedlíky »»»

| 03. 08. 2008 10.56 | Polévky | trvalý odkaz | tisk | 1061x

Chutnal Vám recept Dršťková polévka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů