Houskové knedlíky - Recepty online

Houskové knedlíky

Suroviny: 380g hrubé mouky, 300g mléka, 145g žemle (rohlíky, veka), 10g soli, 8g prášku do pečiva, 1 vejce

Postup přípravy: Mouku prosejeme spolu s pečícím práškem, malé množství mouky si dáme stranou na vyválení knedlíků. Přidáme trochu soli, vejce rozmícháme s trochou vlažného mléka a lehce promícháme, až vznikne těsto, do kterého vmícháme nakrájenou žemli. Knedlíkové těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky o průměru asi 5 cm a délce asi 20 cm, vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme 20–25 minut, po zavaření knedlíky lehce nadzvedneme, aby se nepřichytili ke dnu a občas je obrátíme. Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby vyprchala pára.

««« Předchozí recept: Dršťková polévka Následující recept: Eintopf »»»

| 03. 08. 2008 11.01 | Přílohy | trvalý odkaz | tisk | 2968x

Chutnal Vám recept Houskové knedlíky?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů