Guláš s pivem - Recepty online

Guláš s pivem

Suroviny: pro 4–5 osob: 400g vepřového plecka, 120g vepřových ledvinek, 120g vepřových jater, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce sladké červené papriky, 1 lžíce sušené majoránky, drcený kmín, mletý pepř, sůl, pivo a voda na podlévání

Postup přípravy: Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dorůžova. Očištěné a pokrájené ledvinky a plecko přidáme k cibulce do hrnce a zprudka orestujeme. Poprášíme červenou paprikou a podlijeme trochou vody a piva. Přidáme kmín, sůl a dusíme pod poklicí. Během dušení podle potřeby doléváme pivem a trochou vody a občas promícháme. Když je maso téměř měkké přidáme očištěná a na kousky pokrájená játra. Podle potřeby zahustíme střídkou oschlého chleba (vnitřek chleba bez kůrky na drobno rozdrobený)nebo moukou (ve studené vodě dobře rozmíchaná hladká mouka) a asi 15–20 minut povaříme. Dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Nakonec hustotu guláše upravíme dolitím piva nebo vody, popřípadě naopak zahustíme moukou nebo chlebem. Rada: guláš při chladnutí stále houstne a při chladnutí také kysne, proto je nutné ho promíchávat.

««« Předchozí recept: Eintopf Následující recept: Francouzská cibulačka »»»

| 04. 08. 2008 19.47 | Vepřové maso | trvalý odkaz | tisk | 909x

Chutnal Vám recept Guláš s pivem?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů