Francouzská cibulačka - Recepty online

Francouzská cibulačka

Suroviny: 5 středně velkých cibulí, 1 vývar v kostce, 2 starší rohlíky, 100g másla, 50g sýru Eidam, 0,05 l bílého vína (popř. ocet), 1 l vody, 0,5 lžíce cukru krupice, pepř, sůl

Postup přípravy: Cibuli nakrájíme na plátky a restujeme na 1/2 porce másla. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme cukr a restujeme dokud nám cukr nezkaramelizuje a cibule nezezlátne. Přidáme 1 l teplé vody, kostku vývaru (popř. masoxu), pepř, sůl a zbylé máslo. Vše provaříme asi 20 minut. Zastříkneme vínem nebo octem, aby se stáhla sladká chuť. Na pánvičce na sucho opečeme kolečka rohlíků. Na jednotlivé rohlíky nastrouháme sýr a zapečeme např. v mikrovlnné troubě. Zapečené rohlíky se sýrem vložíme na polévku těsně před servírováním.

««« Předchozí recept: Guláš s pivem Následující recept: Omeleta s hráškem »»»

| 04. 08. 2008 19.53 | Polévky | trvalý odkaz | tisk | 2139x

Chutnal Vám recept Francouzská cibulačka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů