Jablečný štrůdl - Recepty online

Jablečný štrůdl

Suroviny: 1 balení listového těsta, 1 balení skořicového cukru, 1 vajíčko, 4–5 jablek, moučkový cukr, rozinky, nasekané vlašké ořechy, hladká mouka

Postup přípravy: Na pomoučeném stole rozválíme válečkem listové těsto tak, aby nám vznikly dva samostatné obdélníky. Rovnoměrně po ploše těsta rozházíme předem umytá a na struhadle nastrouhaná jablka (nejlépe okrájená a bez jadřince). Do strouhaných jablek přisypeme skořicový cukr, rozinky a vlašské ořechy. Podle potřeby přisladíme jablka moučkovým cukrem a oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic. Závin položíme na dobře promaštěný pečicí tác, nebo použijeme pečicí papír. V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme štětcem nebo husím perem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150–160 °C a pečeme dozlatova asi 15 minut. Naporcujeme, posypeme cukrem a můžeme podávat za tepla i za studena.

««« Předchozí recept: Čokoládová poleva Následující recept: Bulharská jablka »»»

| 08. 08. 2008 16.05 | Moučníky | trvalý odkaz | tisk | 3341x

Chutnal Vám recept Jablečný štrůdl?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů