Bulharská jablka - Recepty online

Bulharská jablka

Suroviny: 10 jablek, 10 košíčků z křehkého těsta, 50g strouhaných ořechových jader, 50g strouhaných**** mandlí, 50g rozinek, 20g másla, 1/2 l červeného vína, 2 lžíce rybízové marmelády vanilkový krém: 1/4 l mléka, 2 lžíce škrobové moučky, 120g cukru, 60g másla, 2 žloutky, vanilínový cukr

Postup přípravy: Mléko, škrobovou moučku, změklé máslo, cukr, žloutky a vanilinový cukr smícháme a ušleháme nad párou do husta, po vychladnutí ušleháme do pěny. Do pěny pak vmícháme strouhané mandle, ořechy, přebrané, opláchnuté, odkapané rozinky a naplníme do omytých, vydlabaných jablek. Jablka postavíme do máslem vymazané nákypové formy, přelijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Vychladlá jablka dáme do košíčků, poklademe je marmeládou a přelijeme horkým vínem, ve kterém se jablka dusila. Poznámka: košíčky z křehkého těsta připravíme z 120 g hladké mouky, 60 g másla, špetky soli a trochy vody nebo koupíme v prodejnách polotovarů.

««« Předchozí recept: Jablečný štrůdl Následující recept: Hovězí závitky s křenem »»»

| 22. 08. 2008 13.28 | Moučníky | trvalý odkaz | tisk | 1234x

Chutnal Vám recept Bulharská jablka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů