Zapečený květák s masem - Recepty online

Zapečený květák s masem

Suroviny: 1 středně velký květák, 250 g mletého masa, 1 cibule, 1 žemle, trochu polotučného mléka, rostlinný tuk a strouhanka na vymazání zapékací misky, pepř, sůl

Postup přípravy: Květák opereme, rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misky vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a jako první vrstvu dáváme květákové růžičky. Na ně rozložíme připravené mleté maso, potom opět vrstvu květáku, pokapeme rozpuštěným rostlinným tukem a zapékáme tak dlouho, než je květák měkký a pokrm propečený. Porce na talířích posypeme nakrájenou petrželkou, můžeme je rovněž posypat strouhaným sýrem nebo přelít kečupem. Podáváme nejlépe s brambory. Příprava masa: Na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, slabě opepříme a krátce osmahneme. Rozkrájenou žemli, kterou jsme pokropili mlékem, vymačkáme a vmícháme do masa.

««« Předchozí recept: Hovězí závitky s křenem Následující recept: Smažený květák v sýrovém těstíčku »»»

| 22. 08. 2008 13.35 | Zelenina | trvalý odkaz | tisk | 3747x

Chutnal Vám recept Zapečený květák s masem?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů