Jihočeská kulajda - Recepty online

Jihočeská kulajda

Suroviny: 1 l vývaru z masoxu, 1 l kyselého mléka nebo kefíru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, hrst předem namočených sušených hub (nebo 200 g čerstvých), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 5 brambor, 2 vejce, petrželka, sůl

Postup přípravy: Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku (podle toho, jak chceme polévku zahustit) a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme vodu nebo vývar z masoxu, dobře prošleháme a přivedeme do varu. Přidáme kmín, sušené a namočené nebo čerstvé, na plátky nakrájené houby, na kostičky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Pak sejmeme polévku z ohně, pomalu za stálého míchání přilijeme mléko a opět krátce za občasného promíchání vaříme. Polévku dochutíme solí, vyklepneme do ní vejce lehce je rozšleháme a nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku.

««« Předchozí recept: Bramborová polévka s houbami Následující recept: Kyselo »»»

| 27. 08. 2008 10.51 | Polévky | trvalý odkaz | tisk | 2387x

Chutnal Vám recept Jihočeská kulajda?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů