Hovězí maso s koprovou omáčkou - Recepty online

Hovězí maso s koprovou omáčkou

Suroviny: 500 g hovězího masa z plece, 50g másla, 1 l mléka, 1 l vývaru z masa, 2 lžíce hladké mouky, svazek kopru nebo kopr zavařený v octovém nálevu, cukr, 2 vejce, sůl, ocet

Postup přípravy: Hovězí maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Na másle osmahneme mouku dožluta, zalijeme ji vývarem a mlékem a povaříme. Dochutíme solí, asi lžící cukru, octem a dáme povařit jemně nasekaný kopr nebo 2 lžíce kopru i s nálevem. Omáčku vaříme za častého míchání asi 30 minut. Pak vyklepneme vejce a rozšleháme je. Maso nakrájíme na plátky, dáme ho do omáčky prohřát a podáváme s houskovými knedlíky. Omáčku můžeme ještě zjemnit lžící másla, které v horké omáčce rozpustíme.

««« Předchozí recept: Cikánská pečínka Následující recept: Portugalská studená polévka »»»

| 28. 08. 2008 09.33 | Hovězí maso | trvalý odkaz | tisk | 3282x

Chutnal Vám recept Hovězí maso s koprovou omáčkou?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů