Marinovaní sledi - Recepty online

Marinovaní sledi

Suroviny: 6 čerstvých sleďů, 1 a 1/2 l vody, 1/8 l octa, sůl, hřebíček, 1/4 l oleje

Postup přípravy: Čersté sledě vykucháme, hlavy odkrojíme, sledě opláchneme, trochu osolíme a složíme je do ubrousku. Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sůl a ocet a přivedeme k varu. Potom sledě s ubrouskem ponoříme do vařící vody a asi 6 minut mírným varem vaříme. Pak sledě s ubrouskem vyjmeme, opatrně je z ubrousku přendáme na mísu a necháme vychladnout. Do sklenice se širokým hrdlem nalijeme trochu oleje, do něho narovnáme těsně na sebe uvařené sledě, přidáme jeden nebo dva hřebíčky, olejem vše dolijeme uchováme v chladné místnosti. Asi za dva až tři dny podáváme. Tento pokrm chutná jako olejovky.

««« Předchozí recept: Olomoucké tvarůžky třené Následující recept: Tatarský biftek »»»

| 30. 08. 2008 15.37 | Ryby | trvalý odkaz | tisk | 1554x

Chutnal Vám recept Marinovaní sledi?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů