Tatarský biftek - Recepty online

Tatarský biftek

Suroviny: 20 dkg masa ze svíčkové nebo z roštěnce, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 cibule, 1 lžička rozsekaných kaparů, zelená petržel, 2 prolisované sardele, jemně nakrájená cibule, 2 lžičky hladké hořčice, rozsekaný kmín, paprika

Postup přípravy: Očištěné, tuku zbavené a opláchnuté maso nožem uškrábeme a pak je buď usekáme na jemnou kaši, anebo umeleme na masovém strojku. Připravené maso osolíme, opepříme, přidáme lžičku vody, aby bylo vláčnější, dobře promícháme a utvoříme z něj malý bochánek, který posadíme do středu na okrouhlou, plochou mísu. Střed bochánku prohloubíme a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek. Kolem bochánku rozložíme osm obrouček nakrájených z cibule a do každé z nich dáme po jednom z těchto osmi druhů potravin: kapary, zelenou petržel, sardele, cibuli, hořčici, kmín, papriku a sůl. Při konzumaci tyto potraviny promícháme s masem. Upravujeme až před podáváním. Vhodná příloha: bílý nebo tmavý chléb, hořčice, vorčesterská omáčka.

««« Předchozí recept: Marinovaní sledi Následující recept: Šunkové závitky se sýrem a ananasem »»»

| 30. 08. 2008 16.51 | Studené předkrmy, Hovězí maso | trvalý odkaz | tisk | 5585x

Chutnal Vám recept Tatarský biftek?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů