Žampiónový salát - Recepty online

Žampiónový salát

Suroviny: 60 dkg žampiónů, šťáva z půlky citrónu, 4 dkg oleje

Na marinádu: 1/8 l octa, 1/16 l oleje, 5 dkg cibule, sůl, pepř, zelená petržel

Postup přípravy: Žampióny omyjeme, očistíme, kloboučky sloupneme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájené žampióny a asi 4 minuty je podusíme. Podušené žampióny dáme ihned do misky, přidáme jemně nasekanou cibulku, osolíme, opepříme, polijeme octem a olejem a dobře promícháme. Hotový salát posypeme jemně rozsekanou petrželkou.

««« Předchozí recept: Bramborový salát s cibulí Následující recept: Šunková pěna k plnění »»»

| 04. 09. 2008 15.28 | Saláty, Houbové pokrmy | trvalý odkaz | tisk | 1639x

Chutnal Vám recept Žampiónový salát?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů