Dukátové buchtičky - Recepty online

Dukátové buchtičky

Suroviny: 50 dkg polohrubé nebo hrubé mouky, 3 dkg kvasnic, 1/4 l mléka, 1/2 dkg soli, 10 dkg pískového cukru, 4 žloutky, 8 dkg másla, citrónová kůra, máslo na potření buchtiček a na vymazání pekáče

Postup přípravy: Do misky dáme kvasnice, posypeme je lžičkou cukru a mícháme tak dlouho, až se kvasnice rozpustí. Pak k nim přidáme asi 10 dkg mouky, 1/8 l mléka a rozmícháme v řidší těsto – kvásek. Povrch kvásku posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme kynout. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a citrónovou kůru. Uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj zkynutý kvásek. Žloutky rozkvedláme ve zbylém vlahém mléce, postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce, nakonec přidáme řídké vlahé máslo a vše zpracujeme vařečkou v těsto. Dobře propracované těsto poprášíme na povrchu moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout. Zkynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme z ní okrouhlým vykrajovačem o průměru asi 2 a 1/2 cm kolečka – buchtičky, které těsně vedle sebe narovnáme do vymaštěného pekáče. Při rovnání musíme každou buchtičku po stranách potřít rozpuštěným máslem. Povrch buchtiček potřeme rovněž máslem, dáme je kynout a zkynuté pečeme ve středně horké troubě 20 až 25 minut do zlatova. Upečené buchtičky podáváme teplé s vanilkovou omáčkou.

««« Předchozí recept: Pikantní řízek Následující recept: Vanilková omáčka »»»

| 20. 09. 2008 15.07 | Moučníky | trvalý odkaz | tisk | 10301x

Chutnal Vám recept Dukátové buchtičky?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů