Zapečená mořská štika - Recepty online

Zapečená mořská štika

Suroviny: 400 g mořské štiky, citrón, 80 g másla, 400 g makarónů, 120 g tvrdého sýra, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce hořčice, 2 vejce, petrželová nať, tuk, sůl

Postup přípravy: Štiku omyjeme, pokapeme osolenou citrónovou šťávou a necháme marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. Uvaříme makaróny, scedíme je, osolíme a promícháme s trochou oleje. Odleželé maso osušíme a opečeme na rozpáleném tuku z každé strany. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu makarónů, na ně pokládáme opečené maso, posypeme asi polovinou nastrouhaného sýra a zakryjeme zbylými makaróny. Na to položíme několik plátků másla, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a zapečeme v troubě při 160 °C asi 10 – 15 minut. Smetanu smícháme s hořčicí, vejci, solí, nasekanou natí a nalijeme na makaróny. Poté ještě krátce zapečeme do červena a můžeme podávat nejlépe s čerstvou zeleninou.

««« Předchozí recept: Nudlový salát s krevetami Následující recept: Drůbková polévka »»»

| 06. 10. 2008 11.42 | Mořské plody | trvalý odkaz | tisk | 4944x

Chutnal Vám recept Zapečená mořská štika?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů