Špenát s topinkami - Recepty online

Špenát s topinkami

Suroviny: 1 kg špenátu, 150 g žemlí, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 4 dl mléka, 1 vejce, muškátový oříšek, cukr, mléko, tuk na opečení, vejce, sůl

Postup přípravy: Očištěné špenátové listy zalijeme vařící vodou, prudce necháme přejít varem, slijeme necháme odkapat a prolisujeme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme a přidáme špenát. Osolíme, nepatrně osladíme, okořeníme a necháme přejít varem. Žemle nakrájíme na tenké plátky, namočíme v mléce rozšlehaném s vejcem a špetkou cukru, opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku. Špenát urovnáme na mísu, obložíme vejci uvařenými na hniličku a topinkami.

««« Předchozí recept: Kung-Pao Následující recept: Bramborák se škvarky »»»

| 12. 10. 2008 08.56 | Toasty a topinky, Zelenina | trvalý odkaz | tisk | 1093x

Chutnal Vám recept Špenát s topinkami?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů