Bramborák se škvarky - Recepty online

Bramborák se škvarky

Suroviny: 800 g brambor, 100 g škvarků (nebo salámu), 150 g tuku, 60 g hladké mouky, 40 g strouhanky, 5 lžic mléka, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 4 stroužky česneku, 2 vejce, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Brambory oloupeme, omyjeme a na jemno nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl, majoránku, rozetřený česnek, rozklepnutá vejce, na malé kousky nakrájené škvarky (nebo salám), hladkou mouku, strouhanku, mléko podle potřeby (aby těsto nebylo tuhé) a zamícháme ve středně husté těsto. Do rozehřátého tuku dáváme lžící bramborového těsta, vidličkou rozetřeme na placku a po obou stranách opékáme dozlatova. Hotové bramboráčky dáváme „osušit“ na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

««« Předchozí recept: Špenát s topinkami Následující recept: Čajový punč »»»

| 12. 10. 2008 09.02 | Bramborové pokrmy, Uzeniny | trvalý odkaz | tisk | 2671x

Chutnal Vám recept Bramborák se škvarky?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů