Pařížské kuličky - Recepty online

Pařížské kuličky

Suroviny: 100 g tuku, 1 vejce, 5 lžic cukru, nastrouhaná citr. kůra, 2–3 kapky mandlové příchuti, 300 g polohrubé mouky, 1 lžíce prášku do pečiva. Na zdobení: 1 vejce, 2 lžíce krystalového cukru, 2 lžíce sekaných mandlí.

Postup přípravy: Tuk a vejce dobře utřeme, přidáme cukr, citr. kůru, mandlovou příchuť a nakonec mléko. Smícháme mouku a prášek do pečiva a po lžících přidáváme do těsta. Tuhé těsto vypracujeme rukama, vytvarujeme 8 kuliček, které rozložíme na plech vyložený voskovým papírem. Vidličkou rozšleháme druhé vejce a potřeme jím kuličky. Poté je posypeme cukrem a sekanými mandlemi. Plech s kuličkami umístíme v předehřáté troubě do střední polohy a pečeme do světle hněda asi 15–20 minut.

««« Předchozí recept: Novoroční punč Následující recept: Linecké těsto »»»

| 22. 11. 2008 12.44 | Cukroví | trvalý odkaz | tisk | 1208x

Chutnal Vám recept Pařížské kuličky?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů