Zeleninová polévka - Recepty online

Zeleninová polévka

Suroviny: 2l vody, 240g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 70g sterilovaného hrášku, 2dl mléka, hladká mouka, petrželka, tuk, sůl

Postup přípravy: Pečlivě očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř do měkka. Z tuku a prosáté hladké mouky připravíme světlou jíšku (mouku na tuku za občasného míchání mírně opražíme). Pak světlou jíšku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem ze zeleniny, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání cca 20 minut. Polévku procedíme hustým cedníkem. Do procezené polévky přidáme hrášek, uvařenou zeleninu, mléko a již nevaříme, pouze prohřejeme. Můžeme dochutit petrželkou.

««« Předchozí recept: Zelné karbanátky Následující recept: Vaječná polévka »»»

| 05. 05. 2008 19.56 | Polévky | trvalý odkaz | tisk | 808x

Chutnal Vám recept Zeleninová polévka?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů