Kuřecí perkelt II - Recepty online

Kuřecí perkelt II

Suroviny: na 4 porce: 4 kuřecí stehna (horní) s kůží, olej na opečení, 100 g másla, 2 cibule, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 polévková lžíce mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky), 2 rajčata, olej na orestování, 100 g zakysané smetany na ozdobení

Postup přípravy: Kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran. V kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem. Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme. Maso přeléváme omáčkou, ozdobíme restovanou zeleninou a jako přílohu můžeme zvolit například noky.

««« Předchozí recept: Krůtí játra na mangovém ragů Následující recept: Noky »»»

| 02. 01. 2009 21.09 | Drůbeží maso | trvalý odkaz | tisk | 1929x

Chutnal Vám recept Kuřecí perkelt II?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů