Polévka z vepřových jater - Recepty online

Polévka z vepřových jater

Suroviny: 1/4 kg vepřových jater, 40 g tuku, 20 g hladké mouky, 1,5 l litru vývaru z kostí nebo vody, sůl, 2 žloutky

Postup přípravy: Vepřová játra umyjeme, nakrájíme na plátky a dáme dusit na rozpálený tuk. Játra udusíme do poloměkka, posypeme moukou a opražíme. Potom zalejeme vývarem z kostí nebo horkou vodou, osolíme a vaříme. Když jsou játra měkká, polévku přecedíme, játra rozemeleme a dáme nazpět do polévky. V trošce polévky rozmícháme žloutky, nalejeme do polévky a podáváme s opraženou na kostky nakrájenou houskou.

««« Předchozí recept: Polévka s mletým masem Následující recept: Brambory plněné uzeným sýrem »»»

| 26. 01. 2009 21.12 | Polévky | trvalý odkaz | tisk | 1964x

Chutnal Vám recept Polévka z vepřových jater?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů