Hovězí s houbami a smetanou - Recepty online

Hovězí s houbami a smetanou

Suroviny: 400 g hovězího masa z kýty, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, sůl, kmín, 2 dl kyselé smetany, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na řízky a trošku naklepeme. Na kastrole rozpálíme sádlo a řízky na něm po obou stranách upečeme. Přidáme očištěnou strouhanou cibuli a chvíli smažíme. Čerstvé umyté houby pokrájíme, přidáme k masu, osolíme, posypeme mletým kmínem, podlejeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. Udušené maso zalejeme kyselou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, a necháme převařit. Do hotového můžeme přidat podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet a trošku cukru. Podáváme s makarony.

««« Předchozí recept: Hovězí dušené na zelené paprice Následující recept: Vepřové řízky s hořčicí »»»

| 13. 02. 2009 12.09 | Hovězí maso, Houbové pokrmy | trvalý odkaz | tisk | 1253x

Chutnal Vám recept Hovězí s houbami a smetanou?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů