Zajíc na smetaně - Recepty online

Zajíc na smetaně

Suroviny: 1/2 zajíce (nejlépe zadní část), 150 g míchané kořenové zeleniny, 50 g cibule, pepř, 1 bobkový list, sůl, ocet, 60 g uzené slaniny, 40 g sádla, 30 g cibule, hořčice, 1/4 l kyselé smetany, 30 g hladké mouky, cukr

Postup přípravy: Do vody dáme sůl, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, bobkový list, ocet a povaříme. Necháme vychladnout a do mořidla vložíme očištěnou a dobře umytou půlku zajíce a necháme na chladném místě 4 dny odležet. Maso v mořidle denně obracíme. Potom vyjmeme, protáhneme na nudličky nakrájenou uzenou slaninou a dáme na sádlo. Přidáme zeleninu z mořidla, pokrájenou na kolečka, 30 g cibule, podlejeme vodou a dáme do trouby upéct. Po čas pečení podléváme vodou a upečeme do měkka. Upečeného zajíce vyjmeme a do šťávy přilijeme kyselou smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme podle chuti sůl, hořčici, cukr, ocet a povaříme. Hotovou omáčku přepasírujeme a dáme do ní na díly nakrájené maso. Podáváme s knedlíkem nebo makaróny.

««« Předchozí recept: Smažený telecí řízek Následující recept: Jelení kýta pečená »»»

| 15. 03. 2009 17.06 | Zvěřina | trvalý odkaz | tisk | 3519x

Chutnal Vám recept Zajíc na smetaně?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů