Kapusta s pečeným masem - Recepty online

Kapusta s pečeným masem

Suroviny: 2 hlávky kapusty, sůl, 60 g uzené slaniny, 50 g cibule, 100 g rýže, 400 g vepřového pečeného masa nebo zbytků různého pečeného a uzeného masa, 4 vejce, 40 g sádla, 2 dl kyselé smetany

Postup přípravy: Kapustu zbavíme vrchních listů, spaříme ve vařící slané vodě a nakrájíme na nudličky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky, rozpustíme, přidáme očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Rýži přebereme, umyjeme, necháme odkapat, dáme na cibuli, podlejeme vodou, osolíme a přikryté dusíme do poloměkka. Maso nakrájíme na malé kostky. Vejce uvaříme natvrdo, ponoříme na chvíli do studené vody, oloupeme a rozsekáme na malé kousky. Ohnivzdornou mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a střídavě ukládáme vrstvu kapusty, pečené maso, vrstvu dušené rýže, rozsekané vejce a zakryjeme kapustou. Polejeme rozpuštěným sádlem, rozmíchanou kyselou smetanou a vložíme do vyhřáté trouby péct. Podáváme s brambory.

««« Předchozí recept: Hlávkové zelí s masem Následující recept: Sázená vejce na anglické slanině »»»

| 12. 04. 2009 11.12 | Vepřové maso, Zelenina | trvalý odkaz | tisk | 2943x

Chutnal Vám recept Kapusta s pečeným masem?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů