Vídeňské knedlíčky - Recepty online

Vídeňské knedlíčky

Suroviny: (pro 4 osoby) 5 starších rohlíků nebo housek, 200 ml mléka, 2 vejce, 100 g másla, 1 cibuli, svazek petrželky, sůl

Postup přípravy: Rohlíky, housky nebo odpovídající množství veky nakrájíme na kostičky. Vhodnější jsou starší než úplně čerstvé. Pečivo dáme na plech a sušíme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 60 °C. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozehřátém másle. Rohlíky nebo housky vsypeme do mísy, přidáme máslo s cibulkou, sekanou petrželku a promícháme. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a vlijeme do mísy. Hmotu necháme asi hodinu odpočinout, pak ji smícháme s hladkou moukou a tvarujeme přibližně dvanáct stejně velkých koulí. Vaříme je ve vodě na mírném ohni asi 13 minut.

««« Předchozí recept: Houskové knedlíky II Následující recept: Kapr na modro »»»

| 15. 07. 2010 11.51 | Přílohy | trvalý odkaz | tisk | 1899x

Chutnal Vám recept Vídeňské knedlíčky?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů