Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu - Recepty online

Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu

Suroviny: na 4 porce:

  • 400 g vepřové kýty
  • 5 lžic vepřového sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 vejce

Omáčka na maso:

  • 1 dl bílého vína
  • 1/2 lžičky škrobu
  • 6 lžic sojové omáčky
  • špetka soli
  • 350 g Polabanka Mochov
  • 100 g žampionů
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 kostky zeleninového bujónu

Postup přípravy: Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme.

Tip na servírování: Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy. Doporučená příloha: K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.

Doba přípravy: Pokrm je hotový zhruba za 20 minut.

Za recept děkujeme kuchařce Petře ;-)

««« Předchozí recept: Štika na slanině Následující recept: Melounový salát s pomerančem a sýrem feta »»»

| 23. 07. 2012 15.49 | Vepřové maso, Zelenina | trvalý odkaz | tisk | 1497x

Chutnal Vám recept Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů