Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu
Suroviny: na 4 porce:
- 400 g vepřové kýty
- 5 lžic vepřového sádla
- 3 stroužky česneku
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1 vejce
Omáčka na maso:
- 1 dl bílého vína
- 1/2 lžičky škrobu
- 6 lžic sojové omáčky
- špetka soli
- 350 g Polabanka Mochov
- 100 g žampionů
- 3 lžíce oleje
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
Postup přípravy: Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za občasného lehkého promíchání necháme dusit na mírném ohni. Dále si nakrájíme vepřovou kýtu na slabé nudličky a v misce promícháme s vejcem, máčeným škrobem. Maso v rozpáleném sádle rychle orestujeme, přidáme rozdrcený rozmarýn, zalijeme připravenou omáčkou a odstavíme.
Tip na servírování: Na talíř dáme dušenou zeleninu, na kterou přeložíme hotové maso a podle vlastní volby i přílohu. Pokrm nemá mít mnoho šťávy. Doporučená příloha: K jídlu se hodí dušená rýže, ale zajímavým zpestřením mohou být například brambory s cibulkou.
Doba přípravy: Pokrm je hotový zhruba za 20 minut.
Za recept děkujeme kuchařce Petře
««« Předchozí recept: Štika na slanině Následující recept: Melounový salát s pomerančem a sýrem feta »»»
online recepty | 23. 07. 2012 15.49 | Vepřové maso, Zelenina | trvalý odkaz | tisk | 1730x
Chutnal Vám recept Polabanka s vepřovým masem na rozmarýnu?
Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů