Kuře s nádivkou - Recepty online

Kuře s nádivkou

Suroviny: 1 středně velké kuře, 90g másla, sůl, voda na podlévání. Na nádivku: 100g másla, 40g žemle – veky, 50g šunky, 3lžíce mléka, 2 vejce, petrželka, mletý muškátový oříšek, sůl

Postup přípravy: Dobře očištěné kuře mírně na povrchu i uvnitř osolíme. Žemli nakrájíme na menší kostičky, polyjeme mlékem a necháme vsáknout. Máslo utřeme se žloutky, trochu osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, mletý muškátový oříšek, na menší kousky pokrájenou šunku, přidáme zvlhčenou žemli a vše dobře promícháme. Z bílků uděláme sníh a lehce vmícháme do nádivky. Připravené kuře naplníme nádivkou, zašijeme nití a dáme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2/3 másla a dáme péci. Při pečení kuře obracíme a občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou až do změknutí kuřete. Upečené kuře vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme vodou procedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme. Jako přílohu můžeme podávat brambory nebo rýži.

««« Předchozí recept: Kuře na paprice Následující recept: Kuře na pivě »»»

| 12. 05. 2008 18.55 | Drůbeží maso | trvalý odkaz | tisk | 1572x

Chutnal Vám recept Kuře s nádivkou?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů