Plněné vepřové řízky - Recepty online

Plněné vepřové řízky

Suroviny: 600g vepřové kýty, 30g hladké mouky, 4lžíce oleje, 1/8l kysané smetany, masový vývar, sůl Nádivka: 120g vepřového masa, 25g másla, 30g strouhanky, 1 vejce, 1 menší cibule, mletý pepř, petrželka, sůl

Postup přípravy: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku, přidáme jemně nakrájenou petrželku, mletý pepř, vejce, sůl a umleté vepřové maso. Vše dobře promícháme, podle potřeby přidáme strouhanku a uděláme nádivku. Vepřové maso nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a dáme na ně nádivku. Plátky masa s nádivkou svineme, převážeme nití a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji ze všech stran maso zprudka orestujeme, zalijeme vývarem a pak na mírném ohni za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka. K měkkému masu přidáme kysanou smetanu s moukou a ještě chvíli povaříme. Můžeme podávat například s těstovinami nebo rýží.

««« Předchozí recept: Holandský řízek Následující recept: Kokosové koule »»»

| 17. 05. 2008 10.11 | Vepřové maso | trvalý odkaz | tisk | 1429x

Chutnal Vám recept Plněné vepřové řízky?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů