Lilek s rajčaty - Recepty online

Lilek s rajčaty

Suroviny: Množství pro 5 osob: 5ks lilků, 2ks cibule, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, 80g hladké mouky, 100g másla, 50g mrkve, 400g rajčat, 10g cukru, 0,5l polévkového vývaru, pepř, tymián, zelená petržel, sůl

Postup přípravy: Lilky umyjeme a pak nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Nasolíme jdnotlivé kousky lilku a necháme půl hodiny odstát, pak je umyjeme a důkladně vysušíme. Lilky opět mírně posolíme a opepříma, obalíme jednotlivá kolečka v hladké mouce a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. V jiném hrnci rozpálíme máslo, do něho vložíme očištěnou mrkev, cibuli nakrájenou na nudličky, tymián a bobkový list. Chvíli vše restujeme a pak zaprášíme moukou, vzniklou jíšku upražíme do žluta. Rajčata rozkrájíme, přidáme do jíšky, zalijeme vývarem, okořeníme pepřem, osolíme a dle chuti dosladíme cukrem. Můžeme utřít stroužek česneku a přihodit do směsi. Omáčku vaříme za občasného míchání,na mírném ohni 1/2 hodiny. Důkladně směs prolisujeme, chvíli znovu povaříme. Vložíme do ní orestovaná kolečka lilku a přidáme po kouscích máslo. Hotový pokrm podáváme horký, dozdobený sekanou petrželkou.

««« Předchozí recept: Krevety s těstovinami Následující recept: Fazolová polévka se slaninou »»»

| 26. 05. 2008 22.04 | Zelenina | trvalý odkaz | tisk | 1083x

Chutnal Vám recept Lilek s rajčaty?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů