Domácí pivní sýr - Recepty online

Domácí pivní sýr

Suroviny: 250g měkkého plnotučného tvarohu, 125g romadúru, 1dl piva, 1lžíce mleté papriky, 1lžíce másla, špetka kmínu, sůl

Postup přípravy: Romadúr nastrouháme na jemno. V misce utřeme máslo do pěny a vmícháme k němu měkký tvaroh. Přidáme romadúr, směs mírně osolíme, okmínujeme a opaprikujeme. Hmotu dáme nejlépe do porcelánové nebo kameninové misky. Vše zalijeme pivem, zakryjeme talířkem nebo čistou utěrkou a v teple necháme zrát asi týden. Když sýr uzraje, vystoupí pivo nad hmotu (pokud použijeme méně kvalitní tvaroh, může zůstat pivo pod sýrem). Pivo slijeme, sýr vyklopíme z misky do čistého hadříku, zatočíme a necháme odkapat.

««« Předchozí recept: Játrová polévka Následující recept: Šumavský sýr »»»

| 29. 05. 2008 12.07 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | trvalý odkaz | tisk | 2747x

Chutnal Vám recept Domácí pivní sýr?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů