Boloňské špagety - Recepty online

Boloňské špagety

Suroviny: na 4 porce: 300g mletého masa (vepřové a hovězí), 1bal. špaget, 1 malý rajský protlak, 1/2 kostky vývaru (bujónu), 1/4ks pórku, 3 stroužky česneku, 50g másla, cukr, čerstvá bazalka, strouhaný tvrdý sýr (parmazán, eidam), koření na mleté maso, olej, sůl

Postup přípravy: Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně slané vody (vaříme 15 minut), po uvaření je necháme ještě 10 minut stát přikryté, scedíme je a promícháme s máslem. Na oleji orestujeme mleté maso. To pak zaprášíme moukou a přidáme rajský protlak. Nakonec maso podlijeme vodou, aby směs měla řídkou kašovitou konzistenci. Přidáme kostku vývaru (bujónu), na kolečka nakrájený pórek, osolíme, přidáme jemně rozetřený česnek a dle chuti dochutíme kořením a cukrem. Necháme asi deset minut provařit na mírném plameni. Masovou směs poklademe na špagety a posypeme strouhaným sýrem, zdobíme bazalkou.

««« Předchozí recept: Kuřecí ragú Následující recept: Kotlety se zeleninou »»»

| 04. 06. 2008 10.13 | Těstoviny | trvalý odkaz | tisk | 1722x

Chutnal Vám recept Boloňské špagety?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů