Hovězí na mandlích a zázvoru - Recepty online

Hovězí na mandlích a zázvoru

Suroviny: 2 lžíce másla, 1ks zázvoru, 2 lžíce mandlového oleje, 100g mandlových lupínků, 500g hovězího zadního masa, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce kari koření, sůl, mletý černý pepř, cibule

Postup přípravy: Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Asi 5 cm kousek oddenku zázvoru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí nakrájíme na medailonky a po krajích lehce nařízneme. Pak je osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme do něj maso, cibuli s česnekem i zázvor a na prudkém ohni vše restujeme, maso otáčíme. Restujeme asi 5 – 7 minut. Ne déle, protože maso pak ztvrdne a musí se dusit. Během restování maso okořeníme kari kořením a vmícháme mandle. Hovězí na mandlích a zázvoru ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo pečené brambory.

««« Předchozí recept: Borůvkový čaj Následující recept: Závitky s broskvemi »»»

| 21. 06. 2008 10.38 | Hovězí maso | trvalý odkaz | tisk | 1077x

Chutnal Vám recept Hovězí na mandlích a zázvoru?

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů