Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Králičí perkelt

Suroviny: polovina většího králíka nebo celý předek, 3–4 cibule, 8 dkg másla, lžíce sladké papriky, sůl

Postup přípravy: Z masa odstraníme větší kosti a nakrájíme ho na kousky. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle do světložluta, potom přidáme papriku a nakrájené maso. Osolíme a necháme chvíli smažit, pak podlejeme polévkou nebo vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Můžeme přidat trochu nakrájených zelených paprik a oloupaných rajčat, perkelt bude mít lepší chuť.

| 01. 11. 2008 17.41 | Králičí maso | 0 komentářů | 1913x

Pečená koroptev

Suroviny: 2 koroptve, 80g uzené slaniny, sůl, pepř

Postup přípravy: Koroptve očistíme, vykucháme, umyjeme, protáhneme uzenou slaninou, osolíme, opepříme, dáme na pekáč, podlejeme vodou a upečeme do červena. Měkké rozporcujeme a podáváme s rýží nebo brambory.

| 28. 10. 2008 15.53 | Zvěřina | 0 komentářů | 1318x

Pečený bažant

Suroviny: 1 bažant, 100g uzené slaniny, sůl

Postup přípravy: Vykuchaného bažanta necháme několik dní na chladném místě odležet, potom ho na sucho oškubeme, očistíme a umyjeme. Posolíme, obložíme plátky uzené slaniny, obvážeme nití, dáme na pekáč, podlejeme vodou a upečeme do červena. Z upečeného bažanta odstraníme nit, nakrájíme na díly a podáváme s dušenou rýží.

| 28. 10. 2008 15.50 | Zvěřina | 0 komentářů | 4978x

Zelná polévka s klobásou

Suroviny: 1 a 1/2 l vody, 1/4 kg kyselého zelí, sůl, 20g sušených hub, 80g cibule, 2 stroužky česneku, kmín, 1 lžičku červené papriky, mleté černé koření, 1 bobkový list, 1/4 kg uzené klobásy, 40g uzené slaniny, 30g hladké mouky, 2dl kyselé smetany, 20g hladké mouky

Postup přípravy: Na drobno nakrájené kyselé zelí zalejeme vodou, přidáme sůl, dobře omyté pokrájené houby, na drobno posekanou cibuli a česnek, trošku mletého kmínu, červenou papriku, pepř, bobkový list, klobásu a vaříme až zelí změkne. Uvařenou klobásu vyndáme, uzenou slaninu pokrájíme na drobné kostičky, dáme usmažit, přidáme mouku. Upražíme růžovou jíšku a vše přidáme do zelí. Vše chvilku povaříme. V kyselé smetaně rozkvedláme 20g mouky, nalejeme do zelí a povaříme. Klobásu nakrájíme na kolečka, rozdělíme do talířů, zalejeme zelovou polévkou a podáváme s chlebem.

| 28. 10. 2008 15.46 | Polévky | 0 komentářů | 32983x

Polévka z telecího masa

Suroviny: 40g tuku, 80g cibule, 200g telecího masa, sůl, 1 a 1/2 l vody, 100g polévkové zeleniny, 50g čerstvých hub nebo 100g sušených, pepř, zelená petržel

Postup přípravy: Na rozpuštěném tuku zpěníme strouhanou cibuli. Telecí maso umyjeme, umeleme, dáme na zpěněnou cibuli, posolíme a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vypařila, zalejeme vodou a přidáme očištěnou, umytou a nastrouhanou zeleninu, umyté posekané houby, několik zrnek mletého pepře. Vaříme tak dlouho až všechno změkne. Do hotové polévky přidáme nasekanou zelenou petžel.

| 28. 10. 2008 15.37 | Polévky | 0 komentářů | 1432x

Kakao

Suroviny: 1 lžička kakaového prášku, 2 lžičky cukru, 250 ml mléka

Postup přípravy: Kakao a cukr dobře rozmícháme ve dvou lžících studeného mléka na hladkou kaši pak dolijeme trochu mléka a kaši dobře rozmícháme. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme kakao a necháme přejít varem. Nalijeme do hrnku a ihned podáváme.

| 12. 10. 2008 09.16 | Nápoje | 0 komentářů | 764x

Horké třešně

Suroviny: na 8 porcí: 400 g kompotových třešní, 150 g cukru, 1 l bílého vína, 1/2 l bílého rumu, 1 lžička mleté skořice, 3 ks hřebíčku

Postup přípravy: Z třešní slijeme šťávu a vložíme je do hrnce, přelijeme vínem, rumem a jednou čtvrtinou šťávy z třešní. Přidáme cukr, koření a pomalu zahříváme až máme nápoj horký, těsně před bodem varu skončíme ale nevaříme.

| 12. 10. 2008 09.13 | Nápoje | 0 komentářů | 1742x

Čokoládová káva

Suroviny: 1 lžička instantní kávy, 1 lžička cukru, 150 ml vody, 2 kostičky mléčné čokolády, mleté skořice, mletý hřebíček, šlehačka, mandlové lupínky

Postup přípravy: Do nahřáté silnostěnné sklenice vsypeme instantní kávu, rozlámanou čokoládu a ostatní uvedené suroviny. Zalijeme horkou vodou. Chvíli mícháme do rozpuštění čokolády. Dozdobíme šlehačkou.

| 12. 10. 2008 09.10 | Nápoje | 0 komentářů | 28122x

Čajový punč

Suroviny: 1 dl bílého vína, 15 cl černého čaje, 6 cl vodky, 5 cl citrónového cukrového sirupu, 1 cl vanilkového cukrového sirupu, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce pomerančové šťávy, 2 plátky citrónu nebo pomeranče

Postup přípravy: Do hrnce nalijeme čaj, sirupy, víno a postavíme na oheň, vše nahřejeme téměř do bodu varu (ale nevaříme). Přidáme šťávu z citrusových plodů a nalijeme do předem předehřátých sklenic. Přilijeme vodku. Ihned podáváme, ozdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.

| 12. 10. 2008 09.07 | Nápoje | 0 komentářů | 1190x

Bramborák se škvarky

Suroviny: 800 g brambor, 100 g škvarků (nebo salámu), 150 g tuku, 60 g hladké mouky, 40 g strouhanky, 5 lžic mléka, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička majoránky, 4 stroužky česneku, 2 vejce, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Brambory oloupeme, omyjeme a na jemno nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl, majoránku, rozetřený česnek, rozklepnutá vejce, na malé kousky nakrájené škvarky (nebo salám), hladkou mouku, strouhanku, mléko podle potřeby (aby těsto nebylo tuhé) a zamícháme ve středně husté těsto. Do rozehřátého tuku dáváme lžící bramborového těsta, vidličkou rozetřeme na placku a po obou stranách opékáme dozlatova. Hotové bramboráčky dáváme „osušit“ na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

| 12. 10. 2008 09.02 | Bramborové pokrmy, Uzeniny | 0 komentářů | 2612x

Špenát s topinkami

Suroviny: 1 kg špenátu, 150 g žemlí, 40 g másla, 20 g hladké mouky, 4 dl mléka, 1 vejce, muškátový oříšek, cukr, mléko, tuk na opečení, vejce, sůl

Postup přípravy: Očištěné špenátové listy zalijeme vařící vodou, prudce necháme přejít varem, slijeme necháme odkapat a prolisujeme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme a přidáme špenát. Osolíme, nepatrně osladíme, okořeníme a necháme přejít varem. Žemle nakrájíme na tenké plátky, namočíme v mléce rozšlehaném s vejcem a špetkou cukru, opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku. Špenát urovnáme na mísu, obložíme vejci uvařenými na hniličku a topinkami.

| 12. 10. 2008 08.56 | Toasty a topinky, Zelenina | 0 komentářů | 1048x

Kung-Pao

Suroviny: 500 g vepřové kýty, 150 g burských oříšků, 0,5 pórku, 1 paprika, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce oleje, voda na podévání, sůl, (místo vepřového můžeme použít kuřecí maso)

Postup přípravy: Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, papriku zbavíme jadřince a nakrájíme na nudličky. Na oleji orestujeme kousky masa, přidáme buráky a po chvíli i sójovou omáčku a pórek s paprikou, občas promícháme. Když je maso skoro měkké, podlijeme trochou vody a krátce povaříme, případně dochutíme solí. Podáváme nejlépe s nudlemi nebo rýží.

| 12. 10. 2008 08.50 | Vepřové maso | 0 komentářů | 2737x

Kuře na rožni

Suroviny: 1 kuře, máslo Marináda: 4 stroužky česneku, 1 lžička rozpuštěného másla, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička oleje, 1 lžička chilli nebo pálivé papriky, 1/2 lžičky práškového cukru, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžička soli, 1 lžička worčestru

Postup přípravy: Celé kuře stáhneme z kůže a vidličkou maso pořádně popícháme. Všechny ingredience důkladně smícháme a vytvoříme tak pikantní marinádu, kterou rozetřeme uvnitř i na povrchu kuřete. Pak kuře položíme na talíř a uložíme na 24 hodin do ledničky. Druhý den kuře rožníme na grilu nebo pečeme v troubě dozlatova (v průběhu pečení poléváme rozpuštěným máslem).

| 12. 10. 2008 08.47 | Drůbeží maso, Grilování | 0 komentářů | 2271x

Lečo po maďarsku

Suroviny: 250 g klobásy, 6 velkých zelených paprik, 4 velká rajčata, 2 cibule, 2 lžíce oleje ( popř. sádla), 1 lžička červené mleté sladké papriky, 1 lžička červené mleté pálivé papriky, mletý pepř, sůl, vegeta

Postup přípravy: Rajčata i papriky dobře omyjeme, papriky zbavíme semeníku, oboje nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší plátky. Klobásu také oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme olej ( nebo sádlo) a zpěníme cibuli, pak hrnec stáhneme z přímého ohně a zaprášíme cibuli mletými paprikami (neměly by projít varem, jinak papriky zhořknou). Do hrnce také přidáme pokrájenou klobásku, papriky a rajčata a vše za občasného míchání dusíme. Dochutíme solí, vegetou a pepřem. Když je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená, máme hotovo. V případě potřeby znovu dochutíme solí a pepřem a podáváme horké.

| 06. 10. 2008 12.00 | Zelenina, Uzeniny | 0 komentářů | 2256x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů