Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Rajská polévka

Suroviny: 1 l vody, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100g uvařené rýže, 5 kuliček celého pepře, 3 kusy kuliček nového koření, 1 bobkový list, 1 menší cibule, 1 kus skořice, cukr, ocet, sůl Na jíšku: 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla

Postup přípravy: Do vody dáme vařit rajčatový protlak, cibuli rozkrojenou na dvě půlky a koření. Vaříme asi 25 minut. Připravíme si jíšku tak, že na rozehřátém másle orestujeme, za stálého míchání, hladkou mouku. Polévku zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, popřípadě octem. Přecedíme přes sítko a vložíme uvařenou rýži.

| 06. 10. 2008 11.53 | Polévky | 0 komentářů | 2622x

Drůbková polévka

Suroviny: drůbky: hlava, krk, křídla, srdce, 150g kořenové zeleniny, 50g nudlí, 2,5 l vody, muškátový květ, petrželka, sůl

Postup přípravy: Očištěné drůbky vaříme v osolené vodě asi 2–3 hodiny. Asi půl hodiny před dovařením přidáme očištěnou kořenovou zeleninu. Až jsou drůbky měkké, polévku procedíme a zavaříme nudle. Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky. Okořeníme muškátovým květem a petrželkou. Maso z drůbků nakrájíme a vložíme do polévky.

| 06. 10. 2008 11.49 | Polévky | 0 komentářů | 778x

Zapečená mořská štika

Suroviny: 400 g mořské štiky, citrón, 80 g másla, 400 g makarónů, 120 g tvrdého sýra, 200 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce hořčice, 2 vejce, petrželová nať, tuk, sůl

Postup přípravy: Štiku omyjeme, pokapeme osolenou citrónovou šťávou a necháme marinovat alespoň 2 hodiny v lednici. Uvaříme makaróny, scedíme je, osolíme a promícháme s trochou oleje. Odleželé maso osušíme a opečeme na rozpáleném tuku z každé strany. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno dáme vrstvu makarónů, na ně pokládáme opečené maso, posypeme asi polovinou nastrouhaného sýra a zakryjeme zbylými makaróny. Na to položíme několik plátků másla, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a zapečeme v troubě při 160 °C asi 10 – 15 minut. Smetanu smícháme s hořčicí, vejci, solí, nasekanou natí a nalijeme na makaróny. Poté ještě krátce zapečeme do červena a můžeme podávat nejlépe s čerstvou zeleninou.

| 06. 10. 2008 11.42 | Mořské plody | 0 komentářů | 4860x

Nudlový salát s krevetami

Suroviny: čínské nudle, krevety, zázvor, pórek, červená paprika, koriandr, olej, sójová omáčka, sezamový olej, limetka, pepř, sůl

Postup přípravy: Čínské nudle uvaříme dle návodu, zcedíme, prolije­me studenou vodou a necháme okapat. Krevety omyjeme, zbavíme krunýře a odstraníme jim střívka. Zázvor oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórko­vé cibulky a papriky očistíme a rozkrájíme na koleč­ka. Koriandr opereme, osušíme a otrháme lístky. Na rozehřátém oleji několik minut opékáme zázvor a krevety. Přidáme zeleninu a opékáme asi 5 minut. Zalijeme sójovou omáčkou a necháme vy­chladnout. Smícháme sezamový olej, limetovou šťávu, sůl a pepř. Nudle promícháme se zeleninou a zálivkou.

| 06. 10. 2008 11.38 | Mořské plody | 0 komentářů | 1203x

Domácí fleky

Suroviny: 2 vejce, 2 lžíce vody, hrubá mouka

Postup přípravy: Připravíme si tužší těsto, které vyválíme na tenký plát (asi 1 mm) a necháme oschnout. Nakrájíme proužky 4–5 cm široké, z nich pak proužky 1 cm široké a ty nakrájíme na čtverečky. Ve vařící osolené vodě je asi 7 minit vaříme, pak promícháme se sekaným vařeným uzeným masem nebo dušenými čerstvými houbami popřípadě dušeným zelím.

| 06. 10. 2008 11.27 | Těstoviny | 1 komentář | 5095x

Hrachová kaše

Suroviny: 1/4 kg hrachu, 30g tuku, 20g mouky, 1/8 l mléka, 50g sádla se škvarky nebo slaniny,1 cibule, sůl

Postup přípravy: Hrách namočíme na noc do studené vody. Uvaříme, dáme do mixéru, do kterého pak přidáme i jíšku ředěnou mlékem a sůl. Po rozmixování vlijeme zpět do kastrolku, prohřejeme, polijeme sádlem se škvarky či roztopenou slaninou s omaštěnou cibulkou.

| 06. 10. 2008 11.23 | Luštěniny | 0 komentářů | 2465x

Hráškové pyré

Suroviny: 1/2 kg zeleného hrášku, 40g másla, voda, 2 lžíce smetany, sůl

Postup přípravy: Hrášek polijeme trochou osolené vody, přidáme zbytek másla, smetanu, sůl a rozmixujeme. Vznikné řidší jemné pyré, vhodné například pro menší děti.

| 06. 10. 2008 11.21 | Luštěniny | 0 komentářů | 1678x

Rumové kuličky

Suroviny: 60g moučkového cukru, 30g másla, 1 žloutek uvařený natvrdo, 1 lžíce rumu, vlašské ořechy na obalení, vanilka

Postup přípravy: Máslo utřeme s cukrem, přidáme prolisovaný žloutek, vanilku a rum. Těsto rozdělíme na 20 kousků, ze kterých utvoříme kuličky. Ty obalíme v mletých nebo sekaných ořechách. Kuličky můžeme také nejprve namáčet v čokoládové polevě.

| 02. 10. 2008 19.15 | Cukroví | 0 komentářů | 1114x

Ořechové kuličky

Suroviny: 70g vlašských ořechů, 70g moučkového cukru, 30g čokolády, 1 lžíce kakaa, 1 vejce

Postup přípravy: Žloutek utřeme s cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy a strouhanou čokoládu. Utvoříme malé kuličky, které lehce namáčíme v rozšlehaném bílku a obalíme v kakau.

| 02. 10. 2008 19.11 | Cukroví | 0 komentářů | 891x

Kokosová roláda

Suroviny: 130g moučkového cukru, 130g kokosu, 1 bílek, 1 lžíce rumu, marmeláda

Postup přípravy: Kokos umeleme v mlýnku na mák (můžeme použít i strouhaný kokos), přidáme bílek, cukr a rum. Dobře zpracujeme na vále posypaném cukrem, rozválíme, potřeme marmeládou a dáme do chladničky. Nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky.

| 02. 10. 2008 19.09 | Cukroví | 0 komentářů | 780x

Vanilkové rohlíčky

Suroviny: 340g másla (nejlépe dobře vytuhlého), 100g moučkového cukru, 420g hladké mouky, 160g mletých ořechů, sůl, moučkový a vanilkový cukr na obalování

Postup přípravy: Na válu nakrájíme máslo na kousky, přidíme mouku, moučkový cukr a mleté ořechy. Rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme do chladu na několik hodin. Těsto rozdělíme na několik částí. Z každé vypracujeme na pomoučeném válu tenký váleček, který pokrájíme na menší kousky, z nich vytvarujeme rohlíčky. Rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 stupních. Po upečení necháme rohlíčky na plechu trochu zchladnout a potom je ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Ještě teplé můžeme rohlíčky potřít polevou připravenou ze 60 ml rumu, 2 lžiček citrónové šťávy a 200g moučkového cukru.

| 02. 10. 2008 19.06 | Cukroví | 0 komentářů | 642x

Ořechové rohlíčky

Suroviny: 90g lískových oříšků, 90g vlašských ořechů, 140g moučkového cukru, strouhanka, 1 vejce, kakaový krém, čokoládová poleva

Postup přípravy: Ze všech surovin uděláme těsto a vyválíme je ve strouhance. Z těsta vytvoříme malé rohlíčky. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě. Vychladlé rohlíčky spojíme kakaovým krémem a konce rohlíčků namočíme v čokoládové polevě.

| 02. 10. 2008 19.03 | Cukroví | 0 komentářů | 919x

Špagety s bazalkovým krémem

Suroviny: 500g špaget, 2 dl šlehačky nebo tekuté smetany, 25 g másla, čerstvá bazalka, 1 stroužek česneku, muškátový ořech, strouhaný parmezán, sůl, pepř

Postup přípravy: V kastrolu rozpustíme máslo na mírném ohni. Přidáme šlehačku, špetku soli, pepř a muškátový ořech. Přidáme bazalku a česnek, rozetřené v moždíři. Dobře zamícháme a sundáme z ohně dřív, než začne vřít. Dáme vařit zvlášť těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, přitom ji občas zamícháme. Když je správně uvařená, rychle ji necháme odkapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Těstovinu a strouhaný sýr podáváme zvlášť.

| 30. 09. 2008 22.45 | Těstoviny, Italská kuchyně | 0 komentářů | 872x

Ovocný dort

Suroviny: 4 vejce, 250 g cukru, 4 lžíce mléka, 250 g polohrubé mouky,1 lžička prášku do pečiva, čerstvé nebo kompotované ovoce, 1/2 l šťávy z kompotu (nálevu), 1 ovocný pudinkový prášek (asi 40 g), 4 lžíce marmelády, šlehačka

Postup přípravy: Z vajec oddělíme bílky, vlijeme je do nádoby a šleháme do hustého sněhu. Přidáme cukr, po krátkém zašlehání žloutky a mouku s práškem do pečiva a zároveň i mléko. Hmotu vlijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Dort vyklopíme a necháme vychladnout. Před přípravou dort znovu vložíme do formy, potřeme marmeládou, poklademe okapanými kousky ovoce a zalijeme pudinkem uvařeným z půl litru ovocné šťávy smíchané s pudinkovým práškem. Šťávu můžeme přisladit, obvykle to ale není zapotřebí. Dort vložíme do chladničky a necháme několik hodin vychladit. Ozdobíme šlehačkou a ovocem.

| 30. 09. 2008 22.40 | Moučníky | 0 komentářů | 2388x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů