Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Manhattan koktejl

Suroviny: 2 dl whisky, 1 dl vermutu, 1 dl koňaku, pomerančová šťáva a kůra, třešeň, drcený led

Postup přípravy: Do koktejlové nádoby nasypeme asi do čtvrtiny led, na něj nalijeme whisky, sklenku vermutu, koňak, podle chuti pomerančovou šťávu a dobře protřeseme. Nalijeme do sklenic, přidáme kousky pomerančové kůry a třešeň.

| 20. 09. 2008 15.52 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 2294x

Houbové řízky

Suroviny: 500 g tvrdších hub, sůl, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy: Dobře očištěné houby rozkrájíme na silnější plátky. Osolíme je, obalíme v mouce, rozmíchaných vejcích a strouhance. V rozpáleném tuku je smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme k nim nejlépe vařené brambory.

| 20. 09. 2008 15.40 | Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1157x

Křenová omáčka

Suroviny: 1/2 l mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 2 lžíce jemně nastrouhaných oloupaných mandlí, 1 lžíce másla, 1 lžička cukru, sůl

Postup přípravy: Ve studeném mléce rozmícháme mouku, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, pak sejmeme z ohně a do omáčky vmícháme jemně nastrouhaný křen, oloupané a nastrouhané mandle, vmícháme máslo a podle chuti přisolíme a přisladíme. Krémově hustou křenovou omáčku podáváme k vařenému uzenému masu, k vařenému hovězímu nebo ji podáváme s vařenými vejci.

| 20. 09. 2008 15.37 | Omáčky | 0 komentářů | 3107x

Čočka se zeleninou

Suroviny: 350 g čočky, 1 cibule, olej, mletá sladká paprika, 2 zelené papriky, 1 červená paprika, 2 rajčata, vařená mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, tymián, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, potom vodu slijeme, čočku zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku, po zpěnění hned přidáme na nudličky nakrájené papriky a mrkev, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a krátce osmahneme. Přidáme rozetřený česnek, kečup, několik lžic vody, koření, sůl a vše krátce podusíme. Měkkou čočku scedíme, promastíme lžící oleje, osolíme a lehce promícháme. Rozdělíme ji na talíře, přelijeme připravenou směsí a podáváme s opečenou zeleninou.

| 20. 09. 2008 15.35 | Luštěniny, Zelenina | 0 komentářů | 1925x

Mexické fazole

Suroviny: uvařené nebo sterilované fazole, cibule, česnek, uzenina, lečo nebo paprikové lusky a rajčata

Postup přípravy: Na tuku zpěníme cibuli, přidáme nakrájený česnek, uzeninu a chvíli vše opečeme. Pak vmícháme lečo a fazole, podusíme a teplé podáváme nejlépe s chlebem.

| 20. 09. 2008 15.31 | Luštěniny | 0 komentářů | 3876x

Pařížské placičky

Suroviny: 10 dkg polohrubé mouky, 10 dkg moučkového cukru, 1/8 l smetany, citrónová kůra, vanilka, 2 vejce, rozinky, trochu tuku a mouky na plech

Postup přípravy: Do misky dáme vejce, cukr, vanilku a nastrouhanou citrónovou kůru a směs třeme metlou asi 6 minut. Potom přidáme prosátou mouku a smetanu a vše dobře promícháme v hladké řidší těsto. Těsto nanášíme kávovou lžičkou na pomaštěný, moukou posypaný plech, vždy asi 5 cm od sebe, protože se těsto rozteče do tvaru plochých placiček. Jednotlivé placičky ozdobíme buď spařenou rozinkou, nebo posypeme anýzem, pak je vložíme do středně horké trouby a pečeme tak dlouho, až placičky na okrajích zrůžoví. Upečené ihned sundáme z plechu a necháme na prkénku vychladnout.

| 20. 09. 2008 15.28 | Moučníky | 0 komentářů | 1406x

Vanilková omáčka

Suroviny: 3 žloutky, vanilkový cukr, 8 dkg pískového cuktu, 1/2 dkg škrobové moučky, 400 ml mléka

Postup přípravy: Do hrnečku dáme žloutky, vanilku, cukr, škrobovou moučku a vše trochu utřeme. K tomu postupně za stálého míchání přiléváme vařící mléko. Nyní tuto smšs postavíme na mírný oheň a za stálého míchání ji přivedeme zvolny do varu. Když omáčka dostatečně zhoustla, prolijeme ji jemným sítem a podáváme teplou nebo studenou. Nejlépe k dukátovým buchtičkám.

| 20. 09. 2008 15.18 | Omáčky | 0 komentářů | 3057x

Dukátové buchtičky

Suroviny: 50 dkg polohrubé nebo hrubé mouky, 3 dkg kvasnic, 1/4 l mléka, 1/2 dkg soli, 10 dkg pískového cukru, 4 žloutky, 8 dkg másla, citrónová kůra, máslo na potření buchtiček a na vymazání pekáče

Postup přípravy: Do misky dáme kvasnice, posypeme je lžičkou cukru a mícháme tak dlouho, až se kvasnice rozpustí. Pak k nim přidáme asi 10 dkg mouky, 1/8 l mléka a rozmícháme v řidší těsto – kvásek. Povrch kvásku posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme kynout. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr a citrónovou kůru. Uprostřed mouky uděláme důlek a dáme do něj zkynutý kvásek. Žloutky rozkvedláme ve zbylém vlahém mléce, postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce, nakonec přidáme řídké vlahé máslo a vše zpracujeme vařečkou v těsto. Dobře propracované těsto poprášíme na povrchu moukou, zakryjeme ubrouskem a necháme kynout. Zkynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku asi 1 cm silnou. Vykrájíme z ní okrouhlým vykrajovačem o průměru asi 2 a 1/2 cm kolečka – buchtičky, které těsně vedle sebe narovnáme do vymaštěného pekáče. Při rovnání musíme každou buchtičku po stranách potřít rozpuštěným máslem. Povrch buchtiček potřeme rovněž máslem, dáme je kynout a zkynuté pečeme ve středně horké troubě 20 až 25 minut do zlatova. Upečené buchtičky podáváme teplé s vanilkovou omáčkou.

| 20. 09. 2008 15.07 | Moučníky | 1 komentář | 10213x

Pikantní řízek

Suroviny: vepřové nebo kuřecí maso, 1 vejce, hladká mouka, sůl, olomoucké syrečky, struhanka

Postup přípravy: Maso naklepeme, osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a do strouhankového obalu najemno nastrouháme olomoucké syrečky. Kolik strouhanky, tolik syrečků.

| 14. 09. 2008 10.44 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1035x

Dhal-bat

Suroviny: rýže, čočka, kurkuma, 2 stroužky česneku, čerstvý zázvor, 2 lžičky oleje, sůl, koření Jeera Powder, koření Jwano, 3 cibule, 3 brambory, růžičky květáku, 3 rajčata

Postup přípravy: Rýži uvaříme se lžičkou másla. Čočku mírně rozvaříme, přidáme kurkumu, zázvor, česnek, olej. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a koření a směs přidáme do uvařené čočky. Nakonec připravíme směs ostré zeleniny. Na pánev dáme 3 lžíce oleje, koření Jwano, 3 nakrájené cibule, česnek a opečeme. Pak přidáme nakrájené brambory, sůl, růžičky květáku, 3 rozkrájená rajčata, půl lžičky kurkumy, koření Jeera Powder, pastu z rozetřeného česneku a čerstvého zázvoru. Zapíjí se černým čajem.

| 14. 09. 2008 10.43 | Vegetariánská jídla, Luštěniny | 0 komentářů | 1860x

Jednoduché cukety

Suroviny: několik menších cuket, zakysanou smetanu, jíšku, glutasol, brambory

Postup přípravy: Oloupané cukety nahrubo nastrouháme a vaříme v malém množství osolené vody. Uděláme jíšku, zředíme ji zakysanou smetanou, vmícháme uvařené cukety s částí vody, aby výsledek byl kašovitý a ochutíme sladkokysele se špetkou glutasolu. Nakonec promícháme s uvařenými bramborami.

| 14. 09. 2008 10.41 | Vegetariánská jídla, Zelenina | 0 komentářů | 2143x

Čekankový salát

Suroviny: 3 čekankové puky, 1 sklenici naložených bílých fazolí, 2 rajčata, olivový olej, ocet, sůl, pepř, kelímek ricotty, sýr parmazán, lístky bazalky a piniové oříšky

Postup přípravy: Čekankové puky rozebereme a lístky natrháme. Fazole scedíme a necháme okapat, rajčata nakrájíme na osminky. Zeleninu v míse promícháme s dresinkem, který si připravíme z olivového oleje, octa, soli a mletého pepře. Kelímek ricotty rozmícháme s jemně strouhaným parmazánem a tvořítkem uděláme malé kuličky, které přidáme do salátu. Ozdobíme lístky bazalky a posypeme piniovými oříšky.

| 14. 09. 2008 10.40 | Saláty | 0 komentářů | 818x

Pikniková pizza

Suroviny: 1/2 balíčku lístkového těsta, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 5 lžic kečupu, na obložení kolečka klobásy, párek nebo šunku nakrájenou na nudličky, rajčata, papriku, 100g strouhaného sýra, žloutek na potření, sůl a kmín

Postup přípravy: Připravené těsto rozválíme na velikost plechu tak, abychom potom mohli zahnout okraje. S pomocí válečku ho přeneseme na plech, potřeme olejem smíchaným s prolisovaným česnekem, kečupem a obložíme rajčaty nakrájenými na kolečka, proužky papriky, klobásou, párky, šunkou a posypeme strouhaným sýrem. Okraje ohneme, úhledně kolem dokola zarovnáme, potřeme žloutkem, posypeme solí, kmínem a upečeme.

| 13. 09. 2008 09.20 | Italská kuchyně | 0 komentářů | 686x

Vepřové v pivní omáčce

Suroviny: 500g vepřového masa, 2 cibule, 8 lžic oleje, 125ml světlého piva, 125ml smetany, 1 lžíce kremžské hořčice, pepř, sůl, 1 sáček bramborového těsta, 1/2 hlávky bílého zelí, 2 lžíce octa, 1 lžička kmínu

Postup přípravy: Maso nakrájíme na plátky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kolečka. V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cibuli na něm osmahneme. Přidáme maso a opečeme ho. Plátky vyjmeme a odložíme stranou do tepla. Omáčku zalijeme vývarem, pivem a smetanou. Přidáme hořčici, osolíme, opepříme a přivedeme do varu. Maso vrátíme zpěz do omáčky a dusíme asi 5 minut. Podle návodu na sáčku připravíme bramborové těsto. Vytvarujeme z něj placky, které nasucho opékáme v teflonové pánvi. Drobně nakrouháme zelí. Připravíme si marinádu. Smísíme ocet, 6 lžic oleje, sůl, pepř a kmín. Dresinkem přelijeme zelí a necháme alespoň 30 minut stát.

| 13. 09. 2008 09.19 | Vepřové maso | 0 komentářů | 736x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů