Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Sváteční sýrová roláda

Suroviny: 25dkg eidamu vcelku, 10dkg šunky, 8dkg šunky, 2 měkké sýry, 3 vejce na tvrdo, 1 kyselou okurku, 1 cibuli, pepř, sůl, hořčici a zelenou petželku

Postup přípravy: Nejdříve si připravíme náplň, na kterou použijeme všechny jmenované suroviny kromě eidamu a šunky. Pak do hrnce s vařící vodou ponoříte v mikrotenovém sáčku sýr eidam, který necháte rozměknout asi 10 minut, až jde válečkem na alobalu rozválet. Na obdélníkovou placku pokladete šunku a rozetřete náplň. Zarolujete, dáte vychladnout a pochvala vás nemůže minout!

| 13. 09. 2008 09.17 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1021x

Tiramisu

Suroviny: 2 balíčky cukrářských piškotů, 200g moučkového cukru, 2 kelímky smetany ke šlehání, 2 krabičky pomazánkového másla, 1 hrnek studené instantní kávy, 2 lžíce rumu, šlehačka ve spreji, kakao

Postup přípravy: Smetanu, pomazánkové máslo a moučkový cukr ušleháme do pěny. Formu vyložíme jedním balíčkem cukrářských piškotů, které pokapeme rumem a kávou. Na piškoty navrstvíme polovinu ušlehané hmoty a opět poklademe piškoty, které pokapeme rumem a kávou. Na piškoty rozdělíme zbylou část ušlehané hmoty, moučník uložíme do chladničky a necháme 24 hodin odpočinout. Podáváme ozdobené šlehačkou a kakaem.

| 13. 09. 2008 09.16 | Moučníky | 0 komentářů | 1601x

Rýnská pánev

Suroviny: 6 středně velkých brambor, 4 cibule, 3/4kg libového uzeného bůčku, 2 kelímky zakysané smetany, sůl, pepř

Postup přípravy: Syrové brambory nakrájíme na silnější plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, vařený uzený bůček na kostičky. Všechno společně orestujeme na velké pánvi, osolíme, opepříme. Dva kelímky zakysané smetany zředíme šálkem vývaru a prolijeme směsí. Pečeme v troubě zvolna asi 1 hodinu.

| 13. 09. 2008 09.15 | Bramborové pokrmy | 0 komentářů | 1679x

Barončiny řezy

Suroviny: těsto: 450g polohrubé mouky, 150g práškového cukru, 4 žloutky, 250g Hery, 1/2 prášku do pečiva náplň: 1kg strouhaných jablek, skořici, 150g práškového cukru

Postup přípravy: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaný tuk, mouku smíchanou s kypřicím práškem. Z těsta oddělíme třetinu a dáme do chladničky ztuhnout, aby se lépe strouhalo. Ostatní rukama vtlačíme na suchý plech. Těsto potřeme náplní, na ni dáme sníh ze čtyř bílků, navrch nastrouháme odložené těsto z chladničky a dáme péct.

| 13. 09. 2008 09.14 | Moučníky | 0 komentářů | 2206x

Cuketové karbanátky

Suroviny: 1 kg cuket, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 200 g strouhaného sýra, 1 hlavička prolisovaného česneku, petrželka, olej, pepř, sůl

Postup přípravy: Oloupané cukety nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom slijeme přebytečnou tekutinu a vmícháme vejce, mouku, sýr, česnek, petrželku, osolíme a okořeníme. Vytvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na oleji. Můžeme podávat například s bramborami a salátem.

| 07. 09. 2008 20.57 | Zelenina | 2 komentáře | 5081x

Kakaový koláč

Suroviny: 400 g hladké mouky, 250 g cukru, 30 g kakaa, 1 žloutek, 250 g Hery, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce mléka

Náplň: 750 g tvarohu, 4 žloutky, 1 lžíce pudinkového prášku, 300 g cukru, 4 bílky

Postup přípravy: Z mouky, cukru, žloutků, Hery, kakaa a mléka vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dvě koule uložíme na 1/2 hodiny do lednice. Smícháme tvaroh s cukrem, žloutky, pudingem, sněhem ze 4 bílků a připravíme si náplň. První kouli nastrouháme na vymaštěný plech vysypaný moukou, navrch rozetřeme vrstvu tvarohové náplně. Na ní nastrouháme druhou kouli a pečme v mírně rozehřáté troubě.

| 07. 09. 2008 20.50 | Moučníky | 0 komentářů | 1168x

Žemlovka s jablky

Suroviny: 500 ml mléka, 500 g veky, 300 g tvarohu, 2 vejce, 15 g rozinek, 50 g vlašských ořechů, 300 g jablek, skořice mletá, máslo, cukr

Postup přípravy: Nakrájenou veku namáčíme do mléka a vkládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Smícháme tvaroh, žloutky, cukr, mléko a potřeme spodní vrstvu veky, potom přidáme nastrouhaná jablka s cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy a zakryjeme druhou častí tvarohu a poklademe zase vekou v mléce. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme moučkový cukr, potřeme vršek a dáme zapéct.

| 07. 09. 2008 20.45 | Moučníky | 0 komentářů | 4301x

Vaječné věnečky

Suroviny: 250 g mouky, 150 g cukru, 125 g tuku, 3 vařené žloutky, 1 celé syrové vejce, citrónová kůra, 1/2 prášku do pečiva, lžíce rumu

Postup přípravy: Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto. To rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, vždy jedno s otvorem uprostřed a jedno plné. Pečeme při střední teplotě. Vychladlé slepíme máslovým krémem s rumovou příchutí a poléváme rumovou polevou.

Rumová poleva: 250 g moučkového cukru třeme s 3 lžícemi horké vody a lžící rumu tak dlouho, až vznikne bílá hladká porcelánově vypadající hmota

| 07. 09. 2008 20.42 | Moučníky | 0 komentářů | 1926x

Banánový dort

Suroviny: 200 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 100 g rostlinného tuku, 3 žloutky, citrónová kůra

Náplň: 1/2 l mléka, 1 banánový pudink, 3 lžíce cukru, 3 banány

Na polevu: 2 vejce, 2 lžíce cukru, 2 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy: Z mouky, cukru, tuku, žloutků a citrónové kůry vypracujeme těsto, vložíme ho do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky asi na 1 hodinu odležet. Mezitím si z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink a necháme ho zchladit. Banány rozmixujeme a smícháme s chladným pudinkem. Odležené těsto vyválíme a vložíme do vymaštěné a moukou vysypané formy. Patnáct minut zapékáme, pak vyjmeme, potřeme pudinkem s banány a povrch přelijeme piškotovým těstem ušlehaným z bílků, cukru, mouky a žloutků. Dort vrátíme do trouby a dopečeme.

| 07. 09. 2008 20.37 | Moučníky | 0 komentářů | 1277x

Nudle se slaninou

Suroviny: 320 g hrubé mouky, 2 vejce, 40 g slaniny bez kůže, petrželová nať, sůl

Postup přípravy: Na vál prosijeme hrubou mouku, do které uděláme důlek, vyklepneme vejce, promícháme vidličkou s trochou mouky v řídké těstíčko, do kterého vpracujeme ostatní mouku, až vznikne tuhé těsto, které na vále dobře propracujeme. Těsto rozdělíme na menší díly a z každého vypracujeme kuličku, všechny pak necháme pod mísou dvacet minut odpočinout. Kuličky vyválíme tence na kulaté placky a necháme zaschnout. Poté je rozkrájíme na stejnoměrné pásy, ty skládáme na sebe a krájíme široké nudle, necháme uschnout a pak vaříme do měkka ve slané vodě. Ocedíme, propláchneme studenou vodou a dáme na pánev, kde jsme rozškvařili na malé kostičky nakrájenou slaninu bez kůže, promastíme a ohřejeme, posypeme jemně sekanou petrželkou a můžeme podávat jako přílohu k omáčkám nebo dušeným masům.

| 07. 09. 2008 20.30 | Těstoviny | 0 komentářů | 664x

Papriková omáčka

Suroviny: 400 g paprikových lusků, 200 g cibule, 2 hlavičky česneku, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, sůl, mletý pepř

Postup přípravy: Paprikové lusky očistíme, zbavíme jader, vypereme a spolu s oloupaným česnekem a cibulí semeleme na masovém strojku. Semleté papriky pak dáme dusit na olej. Zalijeme co nejmenším množstvím vody a dusíme asi dvacet minut, pak přidáme sůl, ocet, cukr a mletý pepř.

| 07. 09. 2008 20.24 | Omáčky | 0 komentářů | 1241x

Ďábelská omáčka

Suroviny: 250 g kečupu, 1 cibule, pažitka, 2 lžíce kaparů, 1 stroužek česneku, sůl, majoránka, tabasko

Postup přípravy: Kečup nalijeme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku, česnek utřený se solí a špetičku rozemnuté majoránky. Dochutíme několika kapkami tabaska a kapary. Podáváme nejlépe ke studeným pečeným masům a ke studené uzenině.

| 07. 09. 2008 20.22 | Omáčky | 0 komentářů | 1428x

České buchty

Suroviny: 1/2 kg hrubé mouky, 3 dkg kvasnic, 10 dkg cukru, 1/4 l mléka, 1/2 dkg soli, 2 žloutky, 12 dkg másla, citrónová kůra

Postup přípravy:Do misky dáme kvasnice, posypeme je lžičkou moučkového cukru a mícháme vařečkou až se kvasnice rozpustí. K tomu přidáme 15 dkg mouky, 1/8 l vlahého mléka a uděláme kvásek, který napovrchu posypeme moukou, zakryjeme ubrouskem a dáme zkynout. Do mísy dáme zbylou mouku, přidáme sůl, zbylý cukr, nastrouhanou citrónovou kůru a dobře promícháme. V mouce uděláme důlek, do kterého dáme zkynutý kvásek. Žloutky rozkvedláme ve zbylém mléce a postupně je za stálého míchání přiléváme k mouce s kváskem. Nakonec přidáme řídké vlahé máslo, vše zpracujeme v těsto a necháme zkynout. Zkynuté dáme na vál a vyválíme na placku asi 1 a 1/2 cm silnou. Z této placky nakrájíme čtverečky o rozměru 10 cm a do středu dáme nádivku. Může to být tvaroh, mák, zavařenina apod. Růžky pak dobře spojíme a upravíme do tvaru buchtiček, které složíme do vymaštěného pekáče. Každou buchtičku po straně potřeme máslem, aby se upečené lépe oddělovaly. Dáme je pak kynout. Zkynuté na povrchu potřeme rozpuštěným máslem a ve středně teplé troubě je 20 – 30 minut pečeme. Upečené buchtičky ještě teplé vyklopíme, vychladlé oddělíme a pocukrujeme.

| 04. 09. 2008 15.55 | Moučníky | 0 komentářů | 10747x

Pomazánka z křenu

Suroviny: 3 lžíce nastrouhaného křenu, 1 větší černá ředkev, 2 menší nakyslá jablka, cukr, sůl, ocet nebo citrónová šťáva, 6 dkg okořeněné majonézy

Postup přípravy: Do misky dáme nastrouhaný křen, nastrouhanou ředkev a nastrouhaná jablka, vše pokapeme citrónovou šťávou nebo octem, osolíme, pocukrujeme a promícháme. Můžeme přimíchat okořeněnou majonézu.

| 04. 09. 2008 15.41 | Pomazánky | 0 komentářů | 24141x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů