Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Šunková pěna k plnění

Suroviny: 50 dkg libové šunky, 1/5 l šlehačky, 12 dkg másla, sladká mletá paprika, bílý pepř, sůl, 3 lžíce koňaku

Postup přípravy: Šunku dvakrát až třikrát na masovém strojku umeleme. V misce utřeme máslo do pěny a postupně za stálého míchání přidáváme mletou šunku, tekutou šlehačku, sůl, koření a koňak. Pak směs strojkem na šlehání vyšleháme v lehkou, jemnou pěnu, kterou používáme k plnění paštiček, trubiček z lískového těsta nebo je vhodná jako pomazánka na chlebíčky.

| 04. 09. 2008 15.37 | Pomazánky | 0 komentářů | 1395x

Žampiónový salát

Suroviny: 60 dkg žampiónů, šťáva z půlky citrónu, 4 dkg oleje

Na marinádu: 1/8 l octa, 1/16 l oleje, 5 dkg cibule, sůl, pepř, zelená petržel

Postup přípravy: Žampióny omyjeme, očistíme, kloboučky sloupneme, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájené žampióny a asi 4 minuty je podusíme. Podušené žampióny dáme ihned do misky, přidáme jemně nasekanou cibulku, osolíme, opepříme, polijeme octem a olejem a dobře promícháme. Hotový salát posypeme jemně rozsekanou petrželkou.

| 04. 09. 2008 15.28 | Saláty, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1605x

Bramborový salát s cibulí

Suroviny: 3/4 kg vařených brambor, 8 dkg cibule, 1/16 l octa, 1/16 l horké vody nebo vývaru, sůl, pepř, moučkový cukr, zelená petržel

Postup přípravy: Uvařené oloupané brambory nakrájíme ještě horké na kolečka a dáme do misky. Do hrnečku dáme horkou vodu nebo horký vývar, ocet, sůl, pepř, cukr, dobře zamícháme a touto marinádou brambory ještě teplé polijeme. Potom k nim přidáme drobně nakrájenou cibulku, lehce promícháme a zakrytý salát postavíme do chladu. Před podáváním posypeme salát jemně rozsekanou petrželí a můžeme ozdobit hlávkovým salátem a ředkvičkou. Salát je vhodné podávat k pečeným a smaženým masům a rybám.

| 04. 09. 2008 15.22 | Saláty | 0 komentářů | 5546x

Šunkové závitky se sýrem a ananasem

Suroviny: 6 vetších tenkých plátků šunky, 30 dkg eidamského sýra, 6 koleček konzervovaného ananasu, 10 dkg majonézy okořeněné, 2 lžíce smetany, sladká mletá paprika, zelená petržel

Postup přípravy: Sýr a ananas nakrájíme na drobné kostičky a dáme do misky. Majonézu zjemníme smetanou, přidáme ji k nakrájené směsi, lehce zamícháme a necháme asi půl hodiny stát. Poté rozložíme pěkné plátky šunky na prkénko, na ně rozdělíme připravenou směs, svineme závitky a upravíme na talíř. Povrch závitků posypeme paprikou a ozdobíme zelenou petrželí. Vhodná příloha: chléb nabo topinky

| 30. 08. 2008 16.57 | Studené předkrmy | 0 komentářů | 940x

Tatarský biftek

Suroviny: 20 dkg masa ze svíčkové nebo z roštěnce, sůl, pepř, 1 žloutek, 2 cibule, 1 lžička rozsekaných kaparů, zelená petržel, 2 prolisované sardele, jemně nakrájená cibule, 2 lžičky hladké hořčice, rozsekaný kmín, paprika

Postup přípravy: Očištěné, tuku zbavené a opláchnuté maso nožem uškrábeme a pak je buď usekáme na jemnou kaši, anebo umeleme na masovém strojku. Připravené maso osolíme, opepříme, přidáme lžičku vody, aby bylo vláčnější, dobře promícháme a utvoříme z něj malý bochánek, který posadíme do středu na okrouhlou, plochou mísu. Střed bochánku prohloubíme a do vzniklého důlku vložíme syrový žloutek. Kolem bochánku rozložíme osm obrouček nakrájených z cibule a do každé z nich dáme po jednom z těchto osmi druhů potravin: kapary, zelenou petržel, sardele, cibuli, hořčici, kmín, papriku a sůl. Při konzumaci tyto potraviny promícháme s masem. Upravujeme až před podáváním. Vhodná příloha: bílý nebo tmavý chléb, hořčice, vorčesterská omáčka.

| 30. 08. 2008 16.51 | Studené předkrmy, Hovězí maso | 0 komentářů | 5551x

Marinovaní sledi

Suroviny: 6 čerstvých sleďů, 1 a 1/2 l vody, 1/8 l octa, sůl, hřebíček, 1/4 l oleje

Postup přípravy: Čersté sledě vykucháme, hlavy odkrojíme, sledě opláchneme, trochu osolíme a složíme je do ubrousku. Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sůl a ocet a přivedeme k varu. Potom sledě s ubrouskem ponoříme do vařící vody a asi 6 minut mírným varem vaříme. Pak sledě s ubrouskem vyjmeme, opatrně je z ubrousku přendáme na mísu a necháme vychladnout. Do sklenice se širokým hrdlem nalijeme trochu oleje, do něho narovnáme těsně na sebe uvařené sledě, přidáme jeden nebo dva hřebíčky, olejem vše dolijeme uchováme v chladné místnosti. Asi za dva až tři dny podáváme. Tento pokrm chutná jako olejovky.

| 30. 08. 2008 15.37 | Ryby | 0 komentářů | 1516x

Olomoucké tvarůžky třené

Suroviny: 10 dkg olomouckých tvarůžků, 10 dkg másla, sladká mletá paprika

Postup přípravy: Proleželé olomoucké tvarůžky dáme do misky, přidáme máslo a papriku, vše dobře promícháme prolisuje sítem. Prolisované tvarůžky opatrně přendáme na misku tak, aby zůstaly načechrané. Podáváme jako samostatný pokrm s chlebem.

| 30. 08. 2008 15.29 | Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 2227x

Mrkvový salát

Suroviny: 40 dkg mrkve, 20 dkg jablek, zelená petržel, 1/16 l oleje, šťávu ze 2 citrónů, citronová kůra, sůl, 5 dkg cukru nebo medu

Postup přípravy: Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, dáme do misky, přidáme omytá, neloupaná nastrouhaná jablka, jemně osolíme, osladíme, přidáme olej, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru, a jemně rozsekanou zelenou petržel. Salát lehce promícháme a ihned podáváme.

| 30. 08. 2008 15.24 | Saláty | 0 komentářů | 958x

Čekankový salát s olejem

Suroviny: 12 čekankových puků, 1/6 l oleje, 1/16 l octa, sůl, cukr, voda, zelená petržel

Postup přípravy: Čekanku očistíme, omyjeme, necháme okapat a podle potřeby rozdělíme na lístečky nebo šikmo nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Do hrnečku dáme ocet, sůl, cukr, vodu, jemně rozsekanou petržel, olej, dobře promícháme, nalijeme na čekanku a vše lehce zamícháme. Vhodné podávat k pečeným a smaženým masům, drůbeži a rybám.

| 30. 08. 2008 15.19 | Saláty | 0 komentářů | 459x

Hlávkový salát s jogurtovou majonézou

Suroviny: 3 hlávky salátu, 20 dkg jogurtové majonézy

Postup přípravy: Hlávkový salát očistíme, opereme a na lístky rozdělený nebo na dílky nakrájený dáme do misky, polijeme jogurtovou majonézou a lehce promícháme.

Jogurtová majonéza Suroviny: 30 dkg okořeněné majonézy, 5 dkg prolisovaných dušených jablek, 1 lžička cukru a 1/8 l jogurtu

Postup přípravy: Majonézu dáme do misky, přidáme podušená prolisovaná jablka, cukr a jogurt a lehce promícháme.

| 30. 08. 2008 15.14 | Saláty | 0 komentářů | 1277x

Malinová polévka

Suroviny: 1 l malin, 30 dkg cukru, šťáva z půlky citrónu, 1/2 l vody, 1/4 l bílého vína

Postup přípravy: Dvě třetiny dobře vyzrálých malin prolisujeme přes síto do misky. Posypeme je 10 dkg cukru, přidáme šťávu z citrónu, přilijeme bílé víno a necháme v chladu asi půl hodiny stát. Vodu se zbývajícím cukrem asi 5 minut povaříme a vychladlou nalijeme na prolisované maliny. Vše dobře promícháme a nakonec přimícháme zbylou třetinu celých vyzrálých malin. Hotovou polévku v chladničce vychladíme a můžeme podávat. Vhodná příloha: piškoty

| 30. 08. 2008 15.06 | Polévky | 0 komentářů | 513x

Jahodová polévka mléčná

Suroviny: 1 a 1/2 l mléka, 40 dkg lesních jahod, 13 dkg cukru

Postup přípravy: Čerstvé lesní jahody prolisujeme žíněným sítem, přidáme moučkový cukr a směs třeme do pěny. Potom přilijeme svařené studené mléko a důkladně vše promícháme. Dobře vychlazenou polévku podáváme. Vhodná příloha: suchary, piškoty

| 29. 08. 2008 17.15 | Polévky | 0 komentářů | 572x

Portugalská studená polévka

Suroviny: 1 l hovězího vývaru světlého, 4 rajčata, 2 lžíce oleje, 1/10 l přírodního červeného vína, sůl, cukr, mleté papriky, citrónová šťáva

Postup přípravy: Rajčata rozčtvrtíme, ve vlastní šťávě krátce podusíme a prolisujeme. K protalaku přilijeme hotový vývar z masa, přidáme olej, víno, osolíme, okořeníme a trochu přikyselíme. Polévka musí být pikantní, v chuti sladkokyselá. Dobře vychlazenou a prošlehanou polévku můžeme podávat. Vhodná příloha: suchary

| 29. 08. 2008 17.05 | Polévky | 0 komentářů | 643x

Hovězí maso s koprovou omáčkou

Suroviny: 500 g hovězího masa z plece, 50g másla, 1 l mléka, 1 l vývaru z masa, 2 lžíce hladké mouky, svazek kopru nebo kopr zavařený v octovém nálevu, cukr, 2 vejce, sůl, ocet

Postup přípravy: Hovězí maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Na másle osmahneme mouku dožluta, zalijeme ji vývarem a mlékem a povaříme. Dochutíme solí, asi lžící cukru, octem a dáme povařit jemně nasekaný kopr nebo 2 lžíce kopru i s nálevem. Omáčku vaříme za častého míchání asi 30 minut. Pak vyklepneme vejce a rozšleháme je. Maso nakrájíme na plátky, dáme ho do omáčky prohřát a podáváme s houskovými knedlíky. Omáčku můžeme ještě zjemnit lžící másla, které v horké omáčce rozpustíme.

| 28. 08. 2008 09.33 | Hovězí maso | 0 komentářů | 3242x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů