Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Cikánská pečínka

Suroviny: 4 plátky ze svíčkové, 4 plátky slaniny, 1 cibule, lžíce oleje, sůl

Postup přípravy: Plátky ze svíčkové naklepeme, osolíme a potřeme olejem. Kolik plátků masa, tolik plátků slaniny, a stejně tak na kolečka nakrájíme cibuli. Na kovovou jehlu, „špíz“ napichujeme pak střídavě maso, cibuli a slaninu. Opékáme na pánvi v rozpáleném oleji. Podáváme s hořčicí, s worcesterovou omáčkou, s okurkou a s chlebem nebo s brambory.

| 28. 08. 2008 09.30 | Hovězí maso | 0 komentářů | 968x

Kotleta se šunkovou omáčkou

Suroviny: 4 vepřové kotlety, olej, 1 natvrdo vařené vejce, drcený pepř, sůl, Na omáčku: 20g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1,5 dl smetany ke šlehání, 120g šunky, 1 lžičky kari, sůl

Postup přípravy: Kotlety naklepeme a po obvodu na 3 místech nařízneme. Opepříme je po obou stranách, hodně potřeme olejem, složíme na sebe do užší misky a necháme v ledničce pod alobalem přes noc uležet. Druhý den kotlety vyndáme, osolíme a pečeme na horkém oleji na každé straně asi 4 minuty. Příprava omáčky: Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova mouku, zalijeme smetanou, rozšleháme, podle potřeby přidáme asi 1 dl vody a povaříme – ale pozor na hustotu, ta by měla být jen o málo nižší, než má například tatarka. Přidáme kari, zamícháme, vložíme šunku nakrájenou na proužky a podle chuti přisolíme. Necháme jen chvíli prohřát šunku a můžeme podávat.Na talíř klademe kotletu, ozdobíme 2 kolečky natvrdo vřeného vejce, případně plátkem debrecínky či podobného masa, vedle přílohu a na zbývající místo vlijeme omáčku. Vhodná příloha: Dílky brambor pečené nasucho v troubě na plechu, hranolky, vařené brambory upečené na másle.

| 28. 08. 2008 09.27 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1083x

Vepřové kotlety se zeleninou

Suroviny: 4 kotlety, olej, 2 rajčata, 2 sterilované okurky, 1 menší jablko, 100g žampiónů, 2 cibule, 3 lžíce kečupu, petrželka, sůl, grilovací koření

Postup přípravy: Kotlety nakrojíme asi třikrát po obvodu a částečně od kosti, naklepeme , lehce osolíme, okořeníme a necháme chvíli odležet. Rajčata spaříme vařící vodou, necháme stát asi 10 vteřin, pak je z vody vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Okurky a jablko nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, zpěníme na oleji, přidáme žampióny nakrájené na plátky a osmahneme. Přidáme rajčata, okurky a jablko, krátce podusíme, pak přidáme kečup, usekanou petrželku a směs dobře prohřejeme a osolíme. Kotlety zvolna opečeme po obou stranách na oleji, po změknutí přeložíme na talíře, pokapeme je vypečenou šťávou s tukem a obložíme horkou zeleninou. Hned podáváme. Vhodná příloha jsou brambory nebo rýže.

| 28. 08. 2008 09.22 | Vepřové maso | 0 komentářů | 2620x

Bloody Bronx

Suroviny: na 1 nápoj: 2 cl ginu, 1,5 cl rosso vermutu, 1,5 cl dry vermutu, 1,5 cl šťávy z červených pomerančů, kostky ledu, šejkr, barmanské sítko, koktejlová sklenice

Postup přípravy: Šejkr z poloviny naplníme ledem, přidáme gin, oba vermuty a šťávu z červených pomerančů, důkladně protřepeme. Nalijeme přes sítko do koktejlové sklenice.

| 28. 08. 2008 09.18 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 729x

Beefeater tonic

Suroviny: 4 cl Beefeater Gin, 20 cl toniku, plátek citrónu, led, slánka

Postup přípravy: Do vysoké sklenice vhodíme několik kostek ledu. Postupně nalijeme gin a tonik. Dozdobíme plátkem citronu.

| 28. 08. 2008 09.10 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 763x

Nudle s pikantní omáčkou

Suroviny: 250 g dlouhých nudlí, 200 g šunky, 400 g pórku, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 l zeleninového vývaru z kostky, 5 lžic smetany ke šlehání, 1 lžíci středně ostré hořčice, pepř, cukr, sůl, řeřichu a petrželku na ozdobení

Postup přípravy: Pórek pečlivě očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Dlouhé nudle nasypeme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 12 minut. Zhruba po 7 minutách varu přidáme pórek a dovaříme. V hrnci rozpustíme máslo a zasypeme moukou, kterou opražíme dozlatova. Za stálého míchání přilijeme zeleninový vývar a smetanu na šlehání. Pak vmícháme středně ostrou hořčici a omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vařené nudle s pórkem necháme na sítu okapat. Do připravené omáčky vmícháme ještě pokrájenou šunku. Nudle s pórkem zalité omáčkou podáváme posypané pepřem a ozdobené řeřichou a petrželkou.

| 27. 08. 2008 11.10 | Těstoviny | 0 komentářů | 924x

Rýžové krokety se špenátem

Suroviny: 500g vařené rýže, 100g špenátu, 3 vejce, 1 lžíce bešamelu, 2 dl oleje, 50g strouhanky, 100g sýra, bílý pepř, sůl

Postup přípravy: Vařenou rýži smícháme s nasekaným špenátem a bešamelem. Přidáme vejce, dochutíme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vše dobře promícháme a necháme hodinu uležet. Sýr nakrájíme na malé hranolky, které rýžovou směsí důkladně obalíme. Krokety vnoříme do rozšlehaných vajec a poté v rozpáleném oleji usmažíme.

| 27. 08. 2008 11.07 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 916x

Srbské rizoto

Suroviny: 400 g libového vepřového masa, 40 g oleje, 1 cibule, 200 g zelených paprik, 300 g rýže, 60 g ementálu nebo eidamu, rajčatový protlak, mletá paprika, pepř, sůl

Postup přípravy: Propláchlou rýži podusíme doměkka. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli s paprikou vložíme drobně rozkrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme rozkrájené papriky, rajčatový protlak a dodusíme vše doměkka. Měkké maso s paprikami i se šťávou smícháme s dušenou rýží a dobře promícháme. Sběračkou namočenou v horké vodě tvoříme bochánky a vyklápíme je na talíře. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

| 27. 08. 2008 11.02 | Rýžové pokrmy | 0 komentářů | 16913x

Rýžový nákyp s ovocem

Suroviny: 250 g rýže, 3/4 l mléka, špetku soli, 100 g másla, 2 lžíce pískového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 hrnek drobného ovoce nebo míchané kompotované ovoce pokrájené na kousky, skořicový cukr

Postup přípravy: Rýži propláchneme studenou a horkou vodou, vsypeme jí do horkého mléka se špetkou soli a vaříme za častého míchání si 1/2 hodiny. Mírně rozvařenou kaši necháme prochladnout. Mezitím utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, směs vmícháme do rýžové kaše a nakonec lehce vmícháme i hustý sníh ušlehaný z bílků a vanilkového cukru. Vymaštěnou zapékací mísu naplníme polovinou kaše, přidáme ovoce a překryjeme je zbytkem kaše. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Po upečení posypeme skořicovým cukrem.

| 27. 08. 2008 10.58 | Rýžové pokrmy | 1 komentář | 3757x

Kyselo

Suroviny: 2 l vody, 2 větší brambory, 1 cibule, 50 g sušených hub, sůl, kmín, 30 g tuku, 2 vejce, 2 dl chlebového kvásku Kvásek: 5 dl vody nebo mléka, 40 g čerstvého droždí, 80 g žitné mouky

Postup přípravy: Kvásek je nutno připravit několik hodin před vařením polévky. Droždí rozdrobíme, zalijeme je vlahou tekutinou a nakonec vmícháme mouku. Získané řídké těstíčko necháme přikryté v teple vykynout. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno. Houby namočíme do vody Do osolené vody dáme nakrájené brambory, změklé houby a kmín a uvaříme doměkka. Mezitím na jedné pánvi osmahneme na části tuku připravenou cibuli dorůžova, v druhé pánvi umícháme na zbylém tuku vejce. Polévku zahustíme chlebovým kváskem a vše ještě chvilku povaříme. Do hotové polévky vmícháme osmahnutou cibuli a umíchaná vejce.

| 27. 08. 2008 10.55 | Polévky | 0 komentářů | 1173x

Jihočeská kulajda

Suroviny: 1 l vývaru z masoxu, 1 l kyselého mléka nebo kefíru, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, hrst předem namočených sušených hub (nebo 200 g čerstvých), 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 5 brambor, 2 vejce, petrželka, sůl

Postup přípravy: Máslo s olejem rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku (podle toho, jak chceme polévku zahustit) a usmažíme světlou jíšku. Přilijeme vodu nebo vývar z masoxu, dobře prošleháme a přivedeme do varu. Přidáme kmín, sušené a namočené nebo čerstvé, na plátky nakrájené houby, na kostičky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Pak sejmeme polévku z ohně, pomalu za stálého míchání přilijeme mléko a opět krátce za občasného promíchání vaříme. Polévku dochutíme solí, vyklepneme do ní vejce lehce je rozšleháme a nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku.

| 27. 08. 2008 10.51 | Polévky | 0 komentářů | 2351x

Bramborová polévka s houbami

Suroviny: 5 středních brambor, 100g krup, 1 velká cibule, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky pepře, hrst sušených hub předem namočených ve vodě, 2 lžíce sádla, 5 stroužků česneku, 1 kostka masoxu, 1 lžíce nasekané celerové a 1 lžíce petrželové natě, kousek točeného salámu, sůl, 2 lžíce oleje a 2 líce hladké mouky

Postup přípravy: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme studenou vodou. Kroupy (nebo krupky) propláchneme studenou vodou, zalijeme v hrnci tak, aby byly potopeny a za občasného promíchání povaříme doměkka asi 40 minut. Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle, přidáme na kostičky nakrájený točený salám (popř. jinou uzeninu), půl sáčku zmrazené kořenové zeleniny, zalijeme vodou, přidáme masox, namočené houby a připravené brambory a za občasného promíchání uvaříme doměkka. Z oleje a mouky usmažíme světlou jíšku, polévku zahustíme, promícháme a povaříme. Dodáme uvařené a propláchnuté kroupy, dochutíme solí, pepřem, nasekanou petrželkou a celerovou natí, ještě krátce povaříme a podáváme. Pokud použijeme maso z vepřového kolínka, nakrájíme ho na kousky a vložíme do polévky před koncem varu, aby se jen prohřálo. Bramborovou polévku připravujeme i z čerstvých hub, které pokrájíme a na tuku s osmahlou cibulí opečeme. Pak ještě povaříme v polévce.

| 27. 08. 2008 10.48 | Polévky | 0 komentářů | 18138x

Pivní klobásy v housce

Suroviny: 4 grilovací klobásy, 4 malé bagety, 2 cibule, 400 ml piva, olivový olej, hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy: Na mělkou pánev nalijeme pivo a dáme do něj grilovací klobásy, které na několika místech lahce nařízneme. Pánev položíme na rozpálený gril a asi 15 minut klobásy vaříme. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky (kolečka), dáme na čtverec z alobalu, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Zabalíme důkladně do alobalu a dáme péct na gril vedle pánve s klobásami. Po 15 minutách cibuli i pánev z grilu odstavíme, klobásy vytáhneme z piva, necháme okapat a rozložíme je ještě samotné na gril, kde je krátce opečeme, asi 5 minut. Bagety rozřízneme podélně na poloviny a opečeme na okraji grilu asi 2 minuty dokřupava. Opečené klobásy vložíme do pečiva, pokapeme hořčicí, posypeme grilovanou cibulí z alobalu a podáváme.

| 27. 08. 2008 10.44 | Grilování | 0 komentářů | 11110x

Grilovaný pstruh se slaninou

Suroviny: 4 pstruzi, plátky anglické slaniny, 4 plátky másla, šťáva z 1 citrónu, sladká mletá paprika, sůl

Postup přípravy: Vykuchané pstruhy očistíme, opláchneme, osušíme, zevnitř i na povrchu mírně osolíme, dovnitř vložíme kousek másla, uvnitř i na povrchu pokapeme polovinou citrónové šťávy a obalíme plátky anglické slaniny. Upevníme je do drátěného grilovacího košíčku a na rozpáleném roštu grilujeme 5 – 7 minut z každé strany. Slanina musí být křupavá. Přeložíme maso na talíře, pokapeme zbytkem citrónové šťávy a poprášíme mletou paprikou.

| 27. 08. 2008 10.39 | Grilování | 0 komentářů | 1315x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů