Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Grilované kuře na kari

Suroviny: 1 kuře, kari koření, sůl, pepř, olej, citrón

Postup přípravy: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením a každou porci zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Maso necháme několik hodin nebo přes noc uležet a potom grilujeme dočervena, asi 30 – 40 minut.

| 27. 08. 2008 10.34 | Grilování | 0 komentářů | 1528x

Hamburger

Suroviny: 400g mletého masa, 4 listy hlávkového salátu, 4 kulaté bulky, 2 rajčata, 1 cibule, 2 vejce, strouhanka, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce hořčice, grilovací koření, mletý pepř, sůl, olej

Postup přípravy: Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a smícháme ji s mletým masem. Pak přidáme vejce, kečup, sůl, pepř a grilovací koření. Masovou směs důkladně zpracujeme a podle potřeby můžeme ještě zahustit strouhankou. Pak ze směsi vytvarujeme asi 2cm silné plátky, které potřeme olejem a na grilu uděláme z obou stran doměkka, celkem asi 20 minut. Bulky podélně rozkrojíme, spodní část potřeme hořčicí, na ni položíme list salátu a grilované maso, opět potřeme hořčicí nebo kečupem, položíme plátky rajčat a poklopíme druhou půlkou housky.

| 27. 08. 2008 10.31 | Grilování | 0 komentářů | 2540x

Grilovaný ananas

Suroviny: čerstvý ananas (nebo ananasovou konzervu), med

Postup přípravy: Ananas nakrájíme na plátky (můžeme použít i plátky ananasu z konzervy) a potřeme rozpuštěným medem (pokud je med ztuhlý, necháme ho se sklenicí v horké vodě rozpustit). Necháme uležet asi hodinu a občas otočíme – ananas pustí hodně šťávy. Poté po obou stranách opečeme na grilu asi 5 – 10 minut, mírně. Je to vynikající doplněk k masovým pokrmům, nejlépe k drůbeži.

| 27. 08. 2008 10.28 | Grilování | 0 komentářů | 2325x

Grilovaný kapr s kapsou

Suroviny: 4 porce kapra, cibule, petrželová nať, olej, rajčata, zelená paprika, plátky citrónu, sůl, pepř mletý

Postup přípravy: Porce kapra očistíme, osušíme, osolíme, opepříme a v každé uděláme hlubší zářez. Drobně nakrájenou cibuli a nasekanou petrželovou nať promícháme a naplníme do zářezů. Porce pak pokapeme olejem a grilujeme asi 8 minut. Obrátíme, znovu potřeme olejem a dalších 8 minut opečeme z druhé strany. Při podávání můžeme obložit nakrájenými rajčaty a paprikami a ozdobit plátkem citrónu.

| 27. 08. 2008 10.23 | Grilování | 0 komentářů | 952x

Čočkový hrnec

Suroviny: Čočka, celer, celerová nať, cibule, anglická slanina, špekáčky, vegeta, olej, polohrubá mouka, sul, pepř, česnek, ocet

Postup přípravy: Do hrnce dáme trochu oleje, přidáme nakrájený špek, jemně nastrouhaný celer, drobně pokrájenou cibuli a podusíme. Zalijeme 3/4 l vody přidáme čočku, osolíme a vaříme skoro doměkka, Přidáme nakrájené špekáčky a zahustíme polohrubou moukou rozšlehanou ve vodě. Nakonec dochutíme octem, utřeným česnekem a pepřem.

| 22. 08. 2008 13.52 | Luštěniny, Zelenina | 0 komentářů | 1404x

Fazole s opečenou klobásou

Suroviny: 300g bílých fazolí, 2 bobkové listy, 1 cibule, 3 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, cukr, 200g uzené klobásy, olej, sůl

Postup přípravy: Den předem namočené fazole scedíme, dáme do čisté vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené papriky, fazole a necháme přejít varem. Zalijeme vývarem z fazolí, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, pepř a dovaříme doměkka. Ochutíme cukrem a podáváme s opečenou klobásou.

| 22. 08. 2008 13.50 | Luštěniny, Uzeniny | 0 komentářů | 2419x

Francouzské špagety

Suroviny: 300g špaget, 150g strouhaného sýra, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1/2 bobkového listu, 3 lžíce oleje, 3 lžíce bílého vína, 5 rajčat nebo 3 lžíce rajčatového protlaku, 200g umletého hovězího masa, masox, sladká paprika, pepř, sůl, petrželka

Postup přípravy: Očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek jemně pokrájíme. Osmahneme na oleji a zalijeme vínem. Podusíme, přidáme mleté maso a rajčata nebo rajčatový protlak, znovu osmahneme, podlijeme šálkem vývaru z masoxu a pod pokličkou dusíme. Nezapomeneme dosolit a okořenit bobkovým listem, paprikou a pepřem. Špagety posypeme strouhaným sýrem.

| 22. 08. 2008 13.47 | Těstoviny | 0 komentářů | 3619x

Těstoviny s tuňákem a sýrem

Suroviny: 400g těstovin, 150g na malé kostičky nakrájeného eidamu, 150g sendvičového tuňáka z konzervy, sůl

Postup přípravy: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Horké těstoviny smícháme v misce s tuňákem a eidamem.

| 22. 08. 2008 13.45 | Těstoviny, Ryby | 0 komentářů | 2764x

Salát z kysaného zelí s jogurtem

Suroviny: 500g bílého kysaného zelí, 50g bílého nízkotučného jogurtu, mletý pepř, lžíce strouhaného křenu, drcený kmín, šalotku, sůl

Postup přípravy: Zelí scedíme, pokrájíme na menší kousky, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, jogurt, křen a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Salát necháme alespoň 2 hodiny uležet v chladu

| 22. 08. 2008 13.42 | Saláty | 0 komentářů | 2158x

Pikantní salátová směs

Suroviny: 250g dietního salámu, 2 dl kysané smetany, 150g vařených fazolí, 2 střední steril. okurky, 2 menší cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 4 lžíce kečupu, trochu kari, cukr, sůl, pepř

Postup přípravy: Salám, cibuli a okurku nakrájíme na velmi drobné kostičky, smícháme s olejem, kečupem, hořčicí a kořením kari. Vmícháme uvařené měkké fazole a zalijeme smetanou. Podle chuti přidáme ještě cukr, pepř a sůl. Vše dobře promícháme a dáme na 24 hodin uležet do chladničky.

| 22. 08. 2008 13.40 | Saláty | 0 komentářů | 777x

Grilovaná rajčata s parmezánem

Suroviny: 8 rajčat, 40g másla promíchaného s provensálskými bylinkami, 100g parmezánu, olej na potření plechu

Postup přípravy: Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Pečící plech potřeme olejem. Vršek rajčat nařízněte do hloubky asi 1/2 cm ve tvaru kříže. Položte je na plech řezem nahoru a přibližně 15 minut je pečte. Potom do řezu vložte lžičku bylinkového másla. Parmezán jemně nastrouháme a posypte jím rajčata. Zvyšte teplotu na 250 stupňů a přibližně 5 minut nejlépe pod grilem dopečte.

| 22. 08. 2008 13.38 | Zelenina, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1655x

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Suroviny: 1 květák, 2 vejce, 2 lžíce mléka a lžíce hladké mouky, 70g tvrdého sýra na strouhání, sůl

Postup přípravy: Květák důkladně očistíme, rozebraný na růžičky propláchneme pod studenou tekoucí vodou a krátce povaříme ve vodě s trochou soli. Vejce rozšleháme s mlékem a vrchovatou lžící hladké mouky, přidáme nastrouhaný sýr a lehce jej do těstíčka zamícháme. Vychladlé, krátce povařené růžičky květáku necháme trochu oschnout, vmícháme je do těstíčka, utvoříme placičky a snažíme je ve vyšší vrstvě tuku nebo oleje po všech stranách. Podáváme nejlépe s brambory.

| 22. 08. 2008 13.36 | Zelenina | 0 komentářů | 1733x

Zapečený květák s masem

Suroviny: 1 středně velký květák, 250 g mletého masa, 1 cibule, 1 žemle, trochu polotučného mléka, rostlinný tuk a strouhanka na vymazání zapékací misky, pepř, sůl

Postup přípravy: Květák opereme, rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat. Zapékací misky vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a jako první vrstvu dáváme květákové růžičky. Na ně rozložíme připravené mleté maso, potom opět vrstvu květáku, pokapeme rozpuštěným rostlinným tukem a zapékáme tak dlouho, než je květák měkký a pokrm propečený. Porce na talířích posypeme nakrájenou petrželkou, můžeme je rovněž posypat strouhaným sýrem nebo přelít kečupem. Podáváme nejlépe s brambory. Příprava masa: Na tuku zpěníme rozkrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, slabě opepříme a krátce osmahneme. Rozkrájenou žemli, kterou jsme pokropili mlékem, vymačkáme a vmícháme do masa.

| 22. 08. 2008 13.35 | Zelenina | 0 komentářů | 3707x

Hovězí závitky s křenem

Suroviny: 600g hovězího z kýty, 2 lžíce strouhaného křenu, 30g strouhanky, 2 žloutky, sůl, pepř, 10g másla, 10g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany, citrónová šťáva, bujón

Postup přípravy: Maso nakrájíme na pláty, které naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Nyní smícháme nastrouhaný křen se žloutky a strouhankou, posolíme a opepříme. Touto směsí potřeme pláty masa, které zavineme a propíchneme párátky. Poprášíme je moukou a po všech stranách prudce osmažíme na másle, zalijeme bujónem, a necháme pod pokličkou dusit. Nakonec přilijeme sladkou smetanu a ochutíme citrónovou šťávou, popřípadě osolíme.

| 22. 08. 2008 13.31 | Hovězí maso | 0 komentářů | 602x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů