Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.
Tipy pro dnešní den:
Bulharská jablka
Suroviny: 10 jablek, 10 košíčků z křehkého těsta, 50g strouhaných ořechových jader, 50g strouhaných**** mandlí, 50g rozinek, 20g másla, 1/2 l červeného vína, 2 lžíce rybízové marmelády vanilkový krém: 1/4 l mléka, 2 lžíce škrobové moučky, 120g cukru, 60g másla, 2 žloutky, vanilínový cukr
Postup přípravy: Mléko, škrobovou moučku, změklé máslo, cukr, žloutky a vanilinový cukr smícháme a ušleháme nad párou do husta, po vychladnutí ušleháme do pěny. Do pěny pak vmícháme strouhané mandle, ořechy, přebrané, opláchnuté, odkapané rozinky a naplníme do omytých, vydlabaných jablek. Jablka postavíme do máslem vymazané nákypové formy, přelijeme vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Vychladlá jablka dáme do košíčků, poklademe je marmeládou a přelijeme horkým vínem, ve kterém se jablka dusila. Poznámka: košíčky z křehkého těsta připravíme z 120 g hladké mouky, 60 g másla, špetky soli a trochy vody nebo koupíme v prodejnách polotovarů.
online recepty | 22. 08. 2008 13.28 | Moučníky | 0 komentářů | 1241x
Jablečný štrůdl
Suroviny: 1 balení listového těsta, 1 balení skořicového cukru, 1 vajíčko, 4–5 jablek, moučkový cukr, rozinky, nasekané vlašké ořechy, hladká mouka
Postup přípravy: Na pomoučeném stole rozválíme válečkem listové těsto tak, aby nám vznikly dva samostatné obdélníky. Rovnoměrně po ploše těsta rozházíme předem umytá a na struhadle nastrouhaná jablka (nejlépe okrájená a bez jadřince). Do strouhaných jablek přisypeme skořicový cukr, rozinky a vlašské ořechy. Podle potřeby přisladíme jablka moučkovým cukrem a oba pláty těsta s náplní úhledně zabalíme do dvou nohavic. Závin položíme na dobře promaštěný pečicí tác, nebo použijeme pečicí papír. V hrnečku dobře metličkou promícháme vejce a tím pak záviny potřeme štětcem nebo husím perem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 150–160 °C a pečeme dozlatova asi 15 minut. Naporcujeme, posypeme cukrem a můžeme podávat za tepla i za studena.
online recepty | 08. 08. 2008 16.05 | Moučníky | 0 komentářů | 3348x
Čokoládová poleva
Suroviny: 100g čokolády na vaření, 100g tuku (nejlépe 100%)
Postup přípravy: Do vařící vody vložíme misku s ingrediencemi a necháme povolit. Důkladně promícháme a můžeme používat. Po vychladnutí můžeme polevu opětovně rozpustit.
online recepty | 08. 08. 2008 16.00 | Moučníky | 0 komentářů | 1542x
Omáčka z čerstvých rajčat
Suroviny: 700g čerstvých rajčat, 1 stroužek česneku, 1 lžíce oleje, cukr, petržel, sůl
Postup přípravy: Rajčata ponoříme na cedníku do vařící vody, necháme je chvíli ponořené. Pak je oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na rozehřátém oleji s rozetřeným česnekem. Nakonec osolíme a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku. Dochutíme cukrem.
online recepty | 08. 08. 2008 15.56 | Omáčky | 0 komentářů | 816x
Dušené kysané zelí
Suroviny: 500g kysaného zelí, 40g sádla, 20g hladké mouky, 1 cibule, 1 lžička mletého kmínu, cukr, sůl
Postup přípravy: Kysané zelí zalijeme vařící vodou, přidáme kmín, sůl a za občasného zamíchání dusíme do poloměkka. Na rozpáleném tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dorůžova, zaprášíme hladkou moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme doměkka. Ke konci dušení zelí přisladíme a podle potřeby přisolíme.
online recepty | 08. 08. 2008 15.54 | Přílohy, Zelenina | 0 komentářů | 11263x
Hermelínový salát
Suroviny: 200g Hermelínu, 100g měkkého salámu, 150g majonézy, 3 vajíčka, 1 cibule, bílý mletý pepř, sůl
Postup přípravy: Méně vyzrálý hermelín nakrájíme na menší kostičky. Vajíčka uvaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, salám na nudličky. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a promícháme. Salát dochutíme mletým pepřem, podle chuti solí a zlehka promícháme.
online recepty | 08. 08. 2008 15.48 | Saláty, Přílohy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1940x
Fazolový salát
Suroviny: 250g bílých a červených fazolí, 1 cibule zálivka: 2 lžíce oleje, 1 lžička sladkého kečupu, 1 lžička octa, bílý mletý pepř, sůl
Postup přípravy: Fazole propláchneme a namočíme do studené vody asi na 10 hodin, při namočení zvětší svůj objem, proto je nutné přidat dostatečné množství vody, aby byly stále potopené. Po nabobtnání vodu slijeme, zalijeme novou vodou a na mírném plameni vaříme skoro doměkka. Před dovařením osolíme a ještě krátce povaříme. Zcedíme je a necháme vychladnout. Do mísy vložíme uvařené fazole, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme zálivkou smíchanou z oleje, sladkého kečupu, octa, mletého pepře a špetky soli. Vše zlehka promícháme a necháme asi 1 hodinu v chladnu rozležet. Je dobré použít velkou mísu, aby se mohl salát dostatečně promíchat.
online recepty | 08. 08. 2008 15.39 | Saláty, Přílohy, Luštěniny | 0 komentářů | 2638x
Dušené hovězí maso s mrkví
Suroviny: 200g hovězího masa, 200g mrkve, 20g másla, 10g hladké mouky, citrónová šťáva, petržel, sůl
Postup přípravy: Maso nakrájíme na kousky a lehce na sucho osmahneme. Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme pokrájenou mrkev a kuličku z mouky a másla. Dále dusíme doměkka. Přikyselíme citrónovou šťávou a okořeníme nasekanou petrželkou.
online recepty | 08. 08. 2008 15.30 | Hovězí maso | 0 komentářů | 3914x
Ananasová bowle
Suroviny: ananas, 500g moučkového cukru, 3dl bílého vína, 3dl citronového sirupu, 2 l bílého vína
Postup přípravy: Konzervovaný nebo nejlépe čerstvý ananas nakrájíme na kostky, dáme do nádob na bowli, posypeme cukrem, přilijeme 3dl vína, přikryjeme a dáme na led. Pak přidáme sirup, zbytek vína, zamícháme a ještě necháme vychladit.
online recepty | 04. 08. 2008 20.12 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 2344x
Mexický salát
Suroviny: 2 rajčata, 1 feferonka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, šťáva z 1 limetky, 1 lžíce octa, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky hořčice, 125g salátu, 1 konzerva mexické zeleniny ( asi 425 ml), 75g ovčího sýra, 4 kukuřičné placky (tacos), sůl, pepř
Postup přípravy: Rajčata nakrájíme na kostky, feferonku nasekáme. Obojí smícháme s cukrem, 1 lžící oleje a polovinou limetkové šťávy. Na zálivku smícháme zbylou šťávu, ocet, sójovou omáčku, hořčici, sůl a pepř. Listy salátu a sterilovanou zeleninu promícháme se zálivkou. Kostičky sýra s trochou salátu rozdělme do tacos. Podáváme se zbylým salátem a rajčatovou směsí.
online recepty | 04. 08. 2008 20.09 | Saláty, Přílohy | 0 komentářů | 1340x
Pochoutkový salát
Suroviny: 250g šunkového nebo jiného měkkého salámu, 2 až 3 větší sladkokyselé okurky, šálek sterilovaného hrášku, 200g majolky, 1 šálek smetany, citrónová šťáva, mletý pepř, sůl
Postup přípravy: Oloupaný salám a okurky nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do salátové mísy, přidáme okapaný hrášek a majolku smíchanou se smetanou, ochucenou solí, citrónovou šťávou a pepřem. Salát zlehka promícháme a necháme asi hodinu odležet.
online recepty | 04. 08. 2008 20.04 | Saláty, Přílohy | 0 komentářů | 2045x
Rybí salát
Suroviny: 100g rybího filé, 50g zeleniny, majonéza z bramborové mouky, citrónová šťáva, petrželka, sůl
Postup přípravy: Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, maličko podlijeme vodou a upečeme nebo udusíme doměkka. Dušené filé a uvařenou zeleninu (mrkev, květák, celer) drobně nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme petrželkou, spojíme majonézou a necháme uležet. Podáváme k černému chlebu.
online recepty | 04. 08. 2008 20.01 | Ryby, Přílohy, Saláty | 0 komentářů | 1714x
Omeleta s hráškem
Suroviny: 500g zmraženého nebo sterilovaného hrášku, 2 lžíce másla, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 8 vajec, 4 lžíce mléka, pepř
Postup přípravy: Hrášek propláchneme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, vsypeme okapaný hrášek, osladíme a osolíme a chvíli dusíme. Pak necháme na teple. Vždy dvě vejce a 1 lžíci mléka osolíme a opepříme, rozšleháme a vlijeme na pomaštěnou pánev. Posypeme čtvrtkou připraveného hrášku a smažíme. Když je omeleta po jedné straně osmažená, obrátíme ji a usmažíme i druhou stranu. Horkou omeletu svineme nebo jen přeložíme na půlku a podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem a s vařenými brambory.
online recepty | 04. 08. 2008 19.59 | Vegetariánská jídla, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 786x
Francouzská cibulačka
Suroviny: 5 středně velkých cibulí, 1 vývar v kostce, 2 starší rohlíky, 100g másla, 50g sýru Eidam, 0,05 l bílého vína (popř. ocet), 1 l vody, 0,5 lžíce cukru krupice, pepř, sůl
Postup přípravy: Cibuli nakrájíme na plátky a restujeme na 1/2 porce másla. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme cukr a restujeme dokud nám cukr nezkaramelizuje a cibule nezezlátne. Přidáme 1 l teplé vody, kostku vývaru (popř. masoxu), pepř, sůl a zbylé máslo. Vše provaříme asi 20 minut. Zastříkneme vínem nebo octem, aby se stáhla sladká chuť. Na pánvičce na sucho opečeme kolečka rohlíků. Na jednotlivé rohlíky nastrouháme sýr a zapečeme např. v mikrovlnné troubě. Zapečené rohlíky se sýrem vložíme na polévku těsně před servírováním.
online recepty | 04. 08. 2008 19.53 | Polévky | 0 komentářů | 2145x
Odkazy
Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, tvorba webových stránek tomasfalada.cz, Zásady ochrany osobních údajů