Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Zapečené žampiony se šunkou

Suroviny: 400 g žampiónů, 1 lžíce másla, 4 vejce, 4 plátky šunky, 100 g sýra na strouhání, 1 dl sladké smetany (popř. mléka), 4 lžíce kečupu, sůl, petrželka, olej na vymaštění

Postup přípravy: Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku opečeme po obou stranách na másle a vyjmeme ji. Na zbytku másla osmahneme nakrájené houby, mírně je osolíme, a když se z nich odpaří voda, zalijeme je vejci rozšlehanými ve smetaně. Dusíme do zhoustnutí. Zapékací misku vymastíme, vyložíme ji šunkou, na ní navrstvíme houby s vejci, překryjeme je nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a posypeme petrželkou. Zapečeme pod grilem nebo v troubě, až se sýr roztaví.

| 30. 07. 2008 22.43 | Houbové pokrmy, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 2465x

Sýrová roláda

Suroviny: 100 šunky, 250 g plátkového sýra. náplň: 80 g másla, 2 obdélníčky taveného sýra, 3 natvrdo vařená vejce, mlety pepř, sůl, lžíce polotučné hořčice, 1 sladkokyselá okurka, 1 cibule, zelená petržel

Postup přípravy: Plátkový sýr v dobře uzavřeném mikrotenovém sáčku ponoříme do horké vody a necháme změknout. Mezitím si připravíme náplň: máslo utřeme s tavenými sýry do pěny, přidáme drobně nakrájená vejce, okurku a zelenou petržel, přidáme hořčici, koření a sůl. Na obdélníku alobalu vyválíme ze změklého sýra placku, kterou potřeme polovinou náplně. Na tu poklademe plátky šunky, na něž rozetřeme zbytek náplně, vše zarolujeme a zabalíme do alobalu. Hotovou roládu dáme ztuhnout do lednice.

| 30. 07. 2008 22.39 | Studené předkrmy, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 2017x

Pikantní kapr

Suroviny: 4 porce kapra, 30 g anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky čili koření, 1 lžička sladké mleté papriky, sůl, olej

Postup přípravy: Očištěné porce kapra potáhneme proužky slaniny, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme paprikou a nepatrným množstvím čili. Pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách pod pokličkou. Porce ryby přeléváme výpekem. Podáváme nejlépe s brambory.

| 30. 07. 2008 22.36 | Ryby | 0 komentářů | 704x

Smažené plněné kuřecí řízky

Suroviny: 4 prsní kuřecí řízky, sůl, sladká paprika, 4 plátky anglické slaniny, 60g nivy, hladká mouka, 2 vejce, corn flakes, tuk na smažení

Postup přípravy: Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a nivy a přeložíme v půli. Okraje masa sklepneme paličkou, upevníme jehlami, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, potom v corn flakes a zvolna usmažíme po obou stranách na tuku.

| 30. 07. 2008 22.32 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2183x

Kuře na víně

Suroviny: 1 kuře, 1,5 dl bílého vína, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl smetany, 100 g másla, sůl, pepř

Postup přípravy: Očištěné kuře osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle. Podlijeme jej bílým vínem a za častého podlévání, přelévání a potírání upečeme doměkka. Vypečenou šťávu zředíme trochou horké vody, promícháme, vlijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, povaříme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenými brambory.

| 30. 07. 2008 22.29 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 835x

Kuřecí prsíčka plněná špenátem

Suroviny: 4 ks kuřecích prsíček, mražený listový špenát, 150 g mozzarelly, bílý pepř, sůl, česnek, máslo, olej, ořechy, 2 vejce, 50 g hladké mouky, 200 g strouhanky

Postup přípravy: Na prsíčkách podélně nařízneme kapsu, podusíme špenát asi 5 minut na jedné lžíci másla. Osolíme, opepříme, okořeníme lisovaným česnekem. Přimícháme mozzarellu pokrájenou na kostičky a náplň vložíme do kapsy a uzavřeme párátky. Plněné řízky obalíme v trojobale a sekaných ořechách. Smažíme po obou stranách 3 – 4 minuty na másle s olejem na středním ohni. Obrátíme a na mírném ohni smažíme dál 4 – 5 minut po každé straně. Nejlépe chutná s brambory nebo bramborovou kaší.

| 30. 07. 2008 22.26 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2083x

Rostbíf

Suroviny: 1 kg nízkého hovězího roštěnce, 50 g másla, sůl, pepř, 1 cibule, olej

Postup přípravy: Roštěnec očistíme a přelijeme na pekáči rozehřátým máslem. Necháme jej asi 12 hodin v chladu odležet. Před tepelnou úpravou jej osolíme, opepříme, do pekáče přidáme trochu oleje a vložíme do horké trouby, 15 minut prudce pečeme, pak maso obrátíme a 10 minut pečeme již mírněji. Pote vložíme do pekáče jemně nakrájenou cibuli, podlijeme naběračkou horké vody a pečeme ještě dalších 15 minut při mírnější teplotě. Upečený rostbíf vyndáme z trouby, nakrájíme na tenké plátky a podáváme bud horký s dušenou zeleninou nebo s bramborovými hranolky, nebo studený, obložíme zeleninovým salátem.

| 30. 07. 2008 22.22 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1693x

Přírodní roštěnka

Suroviny: 4 plátky roštěnky, sůl, pepř, sádlo nebo olej, 1 lžička hladké mouky, šálek vývaru z masoxu, sklenka červeného vína, 1 lžička worcesteru

Postup přípravy: Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet v chladu. Před přípravou rozpálíme sádlo nebo olej, roštěnky do něj vložíme a opékáme prudce po obou stranách asi po dobu 4 minut. Roštěnky můžeme také opékat na roštu za občasného potírání olejem. Opečená roštěnka musí byt uvnitř do růžova opečená, nikoliv krvavá. V rozehřátém sádle osmahneme lžičku mouky, zalijeme vývarem a vínem, ochutíme worcesterem a povaříme. Vzniklou omáčkou podlijeme roštěnky, obložíme je čerstvou nebo naloženou zeleninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s opékanými brambory.

| 30. 07. 2008 22.19 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1788x

Svíčková na slanině

Suroviny: 500 g hovězí svíčkové v celku, sůl, mletý pepř, olej, 10 tenkých plátků slaniny, 250 ml masového bujónu, 150 ml červeného vína, 1 lžíce hořčice

Postup přípravy: Maso osolíme, okořeníme a v rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Opečené maso vyjmeme z pánve a po vychladnutí ho obalíme plátky slaniny, pevně převážeme nití, osolíme a okořeníme. V pekáči zahřejeme trošku oleje, maso z každé strany krátce opečeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme. Během pečení ho podléváme bujónem, červeným vínem a vlastní šťávou. Upečené maso vyndáme z pekáče, zabalíme do alobalu a dáme zpět do vypnuté trouby. Do výpeku přidáme hořčici, mouku, osmažíme, rozředíme 200 ml vody, rozšleháme a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky a při podávání ho přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou například bramborové knedlíky.

| 30. 07. 2008 22.16 | Hovězí maso | 0 komentářů | 603x

Kuře pečené na másle

Suroviny: 1 středně velké kuře, 90g másla, směs grilovacího koření na kuře, sůl, voda na podlévání

Postup přípravy: Dobře očištěné kuře mírně osolíme z venku i uvnitř a posypeme grilovacím kořením. Vložíme ho do pekáče, přidáme 2/3 másla a přilijeme trochu vody. Kuře asi 15 minut dusíme zakryté a pak odkryjeme a dále pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Aby bylo maso chutnější můžeme nalévat vypečenou šťávu i dovnitř kuřete. Při pečení kuře obracíme a nakonec dopékáme prsíčky nahoru. Hotové kuře je upečené dozlatova a měkké. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, zjemníme zbylým máslem a krátce povaříme.

| 28. 07. 2008 11.49 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 2870x

Česneková polévka

Suroviny: 1 a 1/2l vody, 300g brambor, 30g sádla, 5 stroužků česneku, majoránka, chléb

Postup přípravy: Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vodu slijeme, přidáme do ní rozmačkané brambory, sádlo a prolisovaný česnek. Chleba nakrájíme na kostičky, osmažíme na trošce tuku a podáváme k polévce, tím zlepšíme její chuť.

| 27. 07. 2008 11.20 | Polévky | 0 komentářů | 1378x

Polévka z vepřového masa

Suroviny: 400g vepřového masa, 200g kořenové zeleniny, 20g tuku, 2l vody, sójová omáčka, pepř, sůl, pórek nebo petrželová nať

Postup přípravy: Pečlivě omyté vepřové maso vložíme do mírně osolené vody, přivedeme k varu a dále vaříme na mírném ohni (můžeme použít i maso skopové). Orestujeme na pánvičce plátky zeleniny a přidáme k masu asi 15 minut před dokončením. Jakmile je maso krásně měkké vytáhneme ho nakrájíme na menší kousky a po zavaření zavářky vložíme zpět do polévky. Přidáme kousky pórku nebo petrželové natě. Dochutíme kořením (sójová omáčka, sůl, pepř). Ze zavářek doporučujeme krupky nebo rýži nebo se polévka může podávat i bez zavářky.

| 27. 07. 2008 11.10 | Polévky | 0 komentářů | 1176x

Boršč

Suroviny: 500g masa (hovězí žebro nebo jiné přední maso, vepřový bůček nebo koleno), 200g kořenové zeleniny, 250g zelí, 20g tuku, 1/8l kysané smetany, 2l vody, 2 větší brambory, 1 červená řepa, 6 rajčat, 1 cibule, sůl

Postup přípravy: Maso dáme vařit do osolené vody, přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni do změknutí. Na kousku tuku osmažíme na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli. K měknoucímu masu pak přidáme osmaženou zeleninu, dále nakrouhané zelí a brambory nakrájené na kostičky. Omytou červenou řepu uvaříme zvlášť, oloupanou a pokrájenou přidáme také do polévky. Šťávu z rozvařených rajčat do polévky procedíme. Zeleniny dáme hodně, aby nám polévku zahustila. Uvařené maso pokrájíme a vložíme zpět do polévky. Kysanou smetanu nebo bílý jogurt si můžeme přidat do polévky podle chuti. Maso na boršč by mělo být trochu tučnější.

| 27. 07. 2008 11.01 | Polévky | 0 komentářů | 2084x

Sýrová pizza

Suroviny: těsto 15 g droždí, 100 ml teplé vody, sůl, 5 g cukru, 2 lžíce mléka, 2 lžíce oleje, 250 g hladké mouky. náplň uzený sýr, olivový olej, eidam, oregano, niva, hermelín

Postup přípravy: Do hrnečku s mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a v teple necháme vzejít kvásek, přibližně 15 minut. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme kvásek, vodu a olej a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Položíme na vál posypaný moukou a důkladně prohněteme. Jestliže se těsto stále lepí, přidáme ještě mouku. Potom je uložíme zpět do mísy, posypeme trochou mouky, aby těsto neokoralo, a přikryté utěrkou necháme v teple kynout asi 2 hodiny, dokud svůj objem nezvětší přibližně na dvojnásobek. Po vykynutí těsto ručně zapracujeme, rozdělíme na jednotlivé bochánky a vytvarujeme placky. Každou placku zakapeme olivovým olejem, rozdělíme na čtvrtiny a poklademe čtyřmi druhy strouhaného sýra, posypeme oreganem nebo sekanou čerstvou bazalkou a pečeme v troubě dozlatova. Upečenou pizzu můžeme ihned podávat.

| 24. 07. 2008 20.28 | Italská kuchyně, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1352x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů