Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Hovězí medailonky s datlemi

Suroviny: pro 4 osoby: 8ks plátků ze špičky svíčkové (po asi 90g), 8ks datlí, 8ks plátků modrého plísňového sýra nebo camembertu, 5lžic madeiry (víno), 5 lžic masového vývaru, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Medailonky osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém oleji z každé strany dobře opečeme 1 až 2 minuty. Potom každý kousek masa obložíme datlí a sýrem. Pánev přikryjeme poklicí a asi 1 minutu vše opékáme, dokud se sýr neroztaví. Maso dáme na talíř. Výpek v pánvi zředíme madeirou a vývarem, dobře promícháme a ještě chvíli povaříme. Touto šťávou polijeme medailonky a podáváme. Sýr s modrou plísní můžeme nahradit sýrem se zelenou plísní, nivou nebo hermelínem. Madeiru můžeme nahradit sherry nebo tmavým portským vínem.

| 23. 07. 2008 08.38 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1407x

Jahodové mojito

Suroviny: 3cl limetkové šťávy, sodová voda, asi 8 lístků máty, 2cl cukrového sirupu, drcený led, 6cl bílého rumu

Postup přípravy: Větší sklenici necháme vychladit v lednici. Mezitím si omyjeme jahody a nakrájíme na malé kousky. Sklenici vyndáme z lednice a dáme do ní limetkovou šťávu, lístky máty a cukrový sirup. Vše jemně rozmačkáme, aby se z máty uvolnila vůně. Přilijeme bílý rum a přidáme nakrájené jahody. Sklenici zasypeme drceným ledem a vše zastříkneme sodovou vodou. Dlouhou lžičkou odshora dolů promícháme. Ihned podáváme s dvojitým brčkem.

| 21. 07. 2008 15.50 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 1333x

Grilovaná zelenina

Suroviny: mrkev, celer, petržel, olej, grilovací koření, sůl, pepř

Postup přípravy: Zeleninu očistíme, podélně nakrájíme, osolíme, opepříme a naskládáme na gril. Grilujeme ze všech stran, pomalu asi 10 – 15 minut, během grilování potíráme olejem, případně dochutíme grilovacím kořením. Jídlo je vynikající samotné, ale i jako příloha k masům.

| 21. 07. 2008 15.44 | Grilování | 0 komentářů | 2130x

Grilovaná kuřecí prsíčka

Suroviny: kuřecí prsa, olivový olej, žampióny, drcený kmín, šalvěj, sůl

Postup přípravy: Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, potřeme kmínem a šalvějí. Pokapeme olejem a necháme několik hodin odležet. Plátky vkládáme na gril a zvolna grilujeme z každé strany asi 10 – 15 minut spolu s hlavičkami žampionů, které také okořeníme.

| 21. 07. 2008 15.41 | Grilování | 0 komentářů | 1658x

Grilovaný hermelín

Suroviny: hermelíny, olej, grilovací koření, česnek, pepř

Postup přípravy: Olej smícháme s kořením a česnekem, vzniklou směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme hodinu nebo nejlépe několik hodin uležet a potom grilujeme z obou stran asi 10 – 15 minut.

| 21. 07. 2008 15.40 | Grilování, Sýrové pokrmy | 0 komentářů | 1534x

Grilované vepřové plátky

Suroviny: 4 vepřové plátky, 5 lžic bílého vína, lžička sójové omáčky, česnek, mletý pepř

Postup přípravy: Z bílého vína, sójové omáčky, utřeného česneku a pepře připravíme marinánu do které naložíme jemně naklepané vepřové plátky (na asi 2 hodiny). Poté grilujeme 3 – 5 minut na každé straně.

| 21. 07. 2008 15.37 | Grilování | 0 komentářů | 1289x

Cukrový sirup (bez příchuti)

Suroviny: Na asi 0,5l sirupu: 3/8 l studené vody, 500 g krystalového cukru

Postup přípravy: Do čistého hrnce nasypeme cukr, přilijeme vodu a rozpustíme ho. Pak nádobu s vodou postavíme na slabý oheň a za občasného míchání vařečkou pomalu přivedeme do varu. Vařící tekutinu postříkáme trochou vody a pěnu, jež se tvoří na povrchu, odstraňujeme. Cukr povaříme 5–6 minut. Takto upravený sirup přes plátýnko prolijeme do skleněné nebo porcelánové nádoby a necháme ho vychladnout. Vychladlý cukrový sirup buď hned použijeme, anebo jej nalijeme do lahví, zazátkujeme a uchováme pro další upotřebení.

| 21. 07. 2008 15.35 | Nápoje | 0 komentářů | 1852x

Long Beach iced tea

Suroviny: Na 1 nápoj: 1cl vodky, 1cl ginu, 1cl bílého rumu, 1cl tequily, 1cl triple sec nebo Cointreau, 1cl cukrového sirupu, 2cl citrónové šťávy, 8cl brusinkové šťávy, 1 kousek citrónu, šejkr, kostky ledu, barové sítko, vysoká rovná sklenice o obsahu 280–380 ml

Postup přípravy: Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu. Přidáme vodku, gin, rum, tequilu, triple sec nebo Cointreau, citrónovou šťávu a cukrový sirup . Důkladně protřeseme a přecedíme do vysoké rovné sklenice z poloviny naplněné drceným ledem. Dolijeme brusinkovou šťávou a zdobíme kouskem citrónu.

| 21. 07. 2008 15.30 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 1331x

Cuba Libre

Suroviny: Na 1 nápoj: 4cl rum bílý, 12 cl Coca-Cola, 1 ks limetka nebo citrón, led, vysoká sklenice (tumbler), brčko

Postup přípravy: Nápoj mícháme přímo ve sklenici. Nejprve ji vyfrapujeme (tzn. vychladíme ledem), tak, že sklenici naplníme do dvou třetin ledem a krouživým pohybem na jednu stranu ji vychladíme. Vodu ze skla slijeme přes barmanské sítko nebo lžíci na led, led ponecháme uvnitř. Přidáme nakrájenou limetku nebo citrón, množství dle chuti. Přilijeme rum a dolijeme colou. Promícháme míchací lžičkou a můžeme podávat s brčkem.

| 21. 07. 2008 15.19 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 1145x

Grilované kuřecí čtvrtky

Suroviny: 4 kuřecí čtvrtky, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté papriky, tymián, sůl, pepř

Postup přípravy: Čtvrtky kuřete dosucha otřeme, osolíme, potřeme směsí z oleje, citrónové šťávy, papriky, špetky tymiánu, koření a necháme krátce odležet. Potom porce pokapeme olejem, položíme kůží nahoru na rozpálený rošt grilu potřený olejem a pečeme asi 10 minut. Znovu potřeme směsí, obrátíme a grilujeme dalších 10 minut. Celou proceduru ještě jednou zopakujeme, až maso změkne. Nemělo by to trvat déle než 10 minut.

| 21. 07. 2008 15.10 | Grilování | 0 komentářů | 1335x

Grilovaná vepřová žebírka

Suroviny: 1 kg vepřových žebírek, 3 stroužky česneku, 100 ml kečupu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžičky ostřejší hořčice, cayenský pepř, mletý černý pepř, sůl, pivo na potírání

Postup přípravy: Žebírka omyjeme, osušíme, podél kostí rozkrájíme nožem na porce, pak tyto porce nasekáme a přečnívající větší části kostí odsekáme. Maso lehce naklepeme a potřeme marinádou. Tu připravíme z kečupu, který smícháme s cukrem, hořčicí a s prolisovaným česnekem a dochutíme cayenským pepřem, černým mletým pepřem a trochou soli. Rovnoměrnou vrstvou marinády potřeme všechna žebírka a necháme chvíli uležet – zaschnout. Grilujeme v hliníkové misce asi 20 – 25 minut. Žebírka během grilování často obracíme a můžeme potírat pivem.

| 21. 07. 2008 15.06 | Grilování | 0 komentářů | 2568x

Milánské rizoto

Suroviny: Na 4 porce: 320g rýže, 40g hovězího morku, 50g másla, 6dl vývaru, 4lžíce bílého vína, 1 cibule, strouhaný parmazán (čedar), špetka šafránu, mletý pepř, sůl

Postup přípravy: Na části rozehřátého másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme jemně nakrájený morek. Přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, až se víno odpaří. Rýži osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a za stálého míchání přivedeme do varu. Rizoto okořeníme šafránem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Rizoto dáme na mísu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a posypeme strouhaným sýrem.

| 24. 06. 2008 10.44 | Rýžové pokrmy, Italská kuchyně | 0 komentářů | 2580x

Párek v listovém těstě

Suroviny: 6 tenkých párků, 500g listového těsta, 1 vejce, kmín, sůl, tuk na vymazání plechu

Postup přípravy: Těsto opatrně rozválíme, nakrájíme na pruhy. Každý jednotlivý párek omotáme páskem těsta a pak je vyskládáme na tukem vymazaný plech. Povrch zavinutého těsta potřeme vejcem a posypeme kmínem. Obalené párky vložíme do silně vyhřáté trouby (240 °C), prudce zapečeme, pak příkon tepla zmírníme a dopékáme při snížené teplotě dozlatova. Výborný tip na rychlou večeři nebo svačinu.

| 24. 06. 2008 10.37 | Teplé předkrmy, Uzeniny | 0 komentářů | 2878x

Vejce plněná tuňákem

Suroviny: 6 vajec, 4 rajčata, 2 papriky, 1 malá konzerva tuňáka v oleji, 1 citrón, 1/2 cibule, 30g másla, sůl

Postup přípravy: Uvařená vejce rozkrojíme po délce na polovinu, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem s jemně strouhanou cibulí. Přidáme nadrobno nasekané maso z tuňáka poté vše zakapeme citrónem a podle chuti osolíme. Směsí naplníme bílkové misky, urovnáme je na plochu mísy a okolo dáme plátky rajčat, na proužky krájenou papriku a na čtvrtky krájený citrón.

| 24. 06. 2008 10.34 | Studené předkrmy | 0 komentářů | 912x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů