Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Vepřové dušené s rajčaty

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa, 50 g sádla, 100 g cibule, červená paprika, sůl, 5 zelených paprik, 5 zralých rajčat

Postup přípravy: Vepřové maso z plecka nakrájíme na tenké plátky a na horkém sádle po obou stranách prudce opečeme. Přidáme očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli, červenou papriku, sůl a dusíme ve vlastní šťávě. Občas podléváme horkou vodou a přikryté dusíme do poloměkka. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájíme na nudle. Rajčata oloupeme, zbavíme jader, nakrájíme a spolu s paprikou přidáme k masu. Dusíme do měkka a podáváme s noky.

| 25. 07. 2009 22.43 | Vepřové maso | 0 komentářů | 913x

Pastýřská roštěnka

Suroviny: 400 g hovězí roštěnky, 40 g sádla, 80 g cibule, červená paprika, sůl, 2 dl kyselé smetany, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Hovězí roštěnku umyjeme a nakrájíme na plátky, trošku je naklepeme, osolíme a v horkém sádle po obou stranách opečeme. Na sádlo, ve kterém jsme pekli roštěnky, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, přidáme červenou papriku, podlejeme troškou vody a povaříme. Do šťávy vložíme opečené roštěnky a dusíme pod pokličkou do měkka. Nakonec přidáme kyselou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Podáváme s noky.

| 25. 07. 2009 22.38 | Hovězí maso | 0 komentářů | 980x

Hovězí dušené na houbách

Suroviny: 400 g hovězího masa z kýty, 40 g sádla nebo oleje, 60 g cibule, 100 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, sůl, červená paprika, pepř, 20 g hladké mouky

Postup přípravy: Umyté hovězí maso nakrájíme na plátky a trošku naklepeme. Na rozpuštěném sádle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách pečeme. Čerstvé houby umyjeme, pokrájíme, přidáme k masu, osolíme, posypeme červenou paprikou, mletým pepřem a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Občas podlejeme horkou vodou. Udušené maso zaprášíme moukou a zase dusíme. Podáváme s dušenou rýží, kompotem nebo kyselou okurkou.

| 25. 07. 2009 22.33 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1291x

Květák se sýrem

Suroviny: 400 g květáku, sůl, 80 g másla, 80 g tvrdého sýra

Postup přípravy: Očištěný, umytý a na růžičky rozebraný květák vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Vybereme ho z vody a ihned polejeme přeškvařeným máslem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horký.

| 25. 07. 2009 22.28 | Teplé předkrmy, Zelenina | 0 komentářů | 878x

Brambory plněné vejci

Suroviny 4 velké brambory, 4 vejce, 40 g másla, sůl, 40 g salámu, pepř, červená paprika

Postup přípravy: Oloupané brambory umyjeme, vnitřek vydlabeme a brambory naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Vložíme do vyhřáté trouby a dobře zapečeme. Do zapečených brambor vložíme kousek másla, rozklepnutá vejce, povrch posypeme solí, na drobno nakrájeným salámem, pepřem a červenou paprikou. Vložíme do trouby a zapečeme, až vejce ztuhnou. Podáváme s naloženým kyselým zelím.

| 25. 07. 2009 22.24 | Bramborové pokrmy, Vejce | 0 komentářů | 830x

Fazolová polévka se zeleninou

Suroviny 1/4 suchých fazolí, 1 a 1/2 l vody, sůl, 80 g polévkové zeleniny, 30 g krup, 100 g brambor, 30 g tuku, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, 1 lžička červené papriky

Postup přípravy: Suché fazole umyjeme a namočíme na noc do studené vody. Potom osolíme a vaříme v té vodě, ve které byly fazole namočené. K poloměkkým fazolím přidáme očištěnou pokrájenou zeleninu, umyté kroupy a uvaříme. Z tuku a mouky připravíme růžovou jíšku, přidáme strouhanou cibuli, červenou papriku, zamícháme a dáme do polévky. Dále přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory a vaříme, až jsou fazole měkké.

| 25. 07. 2009 22.19 | Polévky | 0 komentářů | 1073x

Vepřové dušené kotlety s česnekem

Suroviny: 1/2 kg vepřových kotlet, hladká mouka, 30 g uzené slaniny, 30 g sádla, 30 g cibule, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy: Vepřové kotlety nakrájíme na řízky, naklepeme a obalíme v mouce. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kousky a spolu se sádlem necháme rozpustit. Obalené řízky na tuku zprudka opečeme, přidáme nasekanou cibuli, sůl, pepř a rozetřený česnek. Všechno dusíme ve vlastní šťávě. Potom podlejeme horkou vodou a přikryté udusíme do měkka. Podáváme nejlépe s brambory.

| 25. 07. 2009 22.10 | Vepřové maso | 0 komentářů | 1571x

Vepřové dušené řízky na houbách

Suroviny: 1/2 kg vepřového masa z plecka, 40 g sádla, 60 g cibule, 100 g čerstvých hub nebo 20 g sušených hub, sůl, mletý kmín, pepř, 20 g mouky

Postup přípravy: Vepřové maso umyjeme, nakrájíme na řízky a na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme. Cibuli očistíme, an drobno nakrájíme, dáme na maso a dusíme. Přidáme umyté a nakrájené houby, posolíme, okořeníme pepřem, mletým kmínem a přikryté dusíme až maso změkne. Občas podlejeme horkou vodou. Nakonec zaprášíme moukou, chvíli podusíme a podáváme s brambory nebo s dušenou rýží.

| 14. 07. 2009 11.09 | Vepřové maso, Houbové pokrmy | 0 komentářů | 1578x

Bifteky

Suroviny: 600 g hovězí svíčkové, 60 g sádla nebo oleje, sůl, pepř, červená paprika, 4 vejce, 100 g cibule, hořčice

Postup přípravy: Dobře odleželou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky. Ty obráceným nožem zlehka naklepeme a znovu je zformujeme do původního tvaru. V hrnci rozpálíme sádlo a plátky v něm po obou stranách opečeme (každou stranu asi 4 minuty). Opečené bifteky vybereme na mísu, posolíme, popeříme a posypeme červenou paprikou. Na každý biftek položíme volské oko a podáváme udušenou a na kolečka nakrájenou cibulí, hořčicí a upečenými brambory. Dobrou chuť. :-)

| 14. 07. 2009 11.04 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1104x

Debrecínská dušená roštěnka

Suroviny: 400g hovězí roštěnky, sůl, mletý pepř, mouka, 60g sádla nebo oleje, 40g cibule, 1 lžička červené papriky, 100g hub, 2 rajská jablíčka, 2 zelené papriky, pálivá paprika

Postup přípravy: Vykostěnou roštěnku umyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, okořeníme mletým pepřem a obalíme v mouce. V hrnci rozpálíme sádlo a plátky v něm po obou stranách opečeme. Sádlo přelejeme do druhého hrnce, přidáme očištěnou, na drobno nakrájenou cibuli a dáme zpěnit. Přidáme čerstvou papriku, zamícháme a zalejeme horkou hovězí polévkou nebo vodou. Necháme přejít varem a vložíme do ní opečené plátky. Přidáme umyté a nasekané houby, oloupaná a jader zbavená nakrájená rajčata, očištěné a na nudle nakrájené papriky, pálivou papriku a všechno dusíme do měkka pod pokličkou. Udešené řízky vybereme, šťávu přepasírujeme a nalejeme na řízky zpět. Podáváme s dušenou rýží.

| 14. 07. 2009 10.58 | Hovězí maso | 0 komentářů | 783x

Rajčata plněná masem

Suroviny: 150g vepřového masa, 100g uzeného masa, 80g rýže, 20g tuku, 20g cibule, sůl, pepř, 1 vejce, rajské jablíčko zralé a tvrdé

Postup přípravy: Umyté vepřové a uzené maso nakrájíme na kousky a umeleme. Rýži umyjeme, zalejeme vodou a uvaříme do poloměkka. Můžeme samozřejmě použít ryži ve varných sáčcích. Tuk rozpustíme, přidáme strouhanou cibuli, necháme zapéct a dáme na ni dusit maso. K dušenému a vychladlému masu přidáme vařenou rýži, sůl, trošku pepře, vejce a všechno dobře zamícháme. Rajčata umyjeme, otřeme, okolo stopky vykrojíme a jaderník lžičkou vybereme. Připravená rajčata naplníme masovou nádivkou a naklademe do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme asi 20 minut. Ihned podáváme ozdobené zelenou petrželí.

| 14. 07. 2009 10.43 | Zelenina, Vepřové maso | 0 komentářů | 723x

Sázená vejce na anglické slanině

Suroviny: 80g anglické slaniny, 4 vejce, sůl, pepř, červená paprika

Postup přípravy: Anglickou slaninu nakrájíme na plátky, dáme na pánev a opečeme po obou stranách. Vejce rozklepneme a po jednom je dáváme na opečenou slaninu tak, aby bylo každé zvlášť. Posypeme pepřem, červenou paprikou, posolíme a pomalu pečeme, až bílek ztuhne. Před podáváním ozdobíme kolečky kyselé okurky.

| 14. 07. 2009 10.22 | Vejce, Teplé předkrmy | 0 komentářů | 916x

Kapusta s pečeným masem

Suroviny: 2 hlávky kapusty, sůl, 60 g uzené slaniny, 50 g cibule, 100 g rýže, 400 g vepřového pečeného masa nebo zbytků různého pečeného a uzeného masa, 4 vejce, 40 g sádla, 2 dl kyselé smetany

Postup přípravy: Kapustu zbavíme vrchních listů, spaříme ve vařící slané vodě a nakrájíme na nudličky. Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky, rozpustíme, přidáme očištěnou a na drobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Rýži přebereme, umyjeme, necháme odkapat, dáme na cibuli, podlejeme vodou, osolíme a přikryté dusíme do poloměkka. Maso nakrájíme na malé kostky. Vejce uvaříme natvrdo, ponoříme na chvíli do studené vody, oloupeme a rozsekáme na malé kousky. Ohnivzdornou mísu vymastíme, vysypeme strouhankou a střídavě ukládáme vrstvu kapusty, pečené maso, vrstvu dušené rýže, rozsekané vejce a zakryjeme kapustou. Polejeme rozpuštěným sádlem, rozmíchanou kyselou smetanou a vložíme do vyhřáté trouby péct. Podáváme s brambory.

| 12. 04. 2009 11.12 | Vepřové maso, Zelenina | 0 komentářů | 2943x

Hlávkové zelí s masem

Suroviny: 3/4 kg bílého hlávkového zelí, 60 g cibule, 60 g uzené slaniny, 400 g vepřového masa, kmín, mletý pepř, sůl, kyselá smetana

Postup přípravy: Zelí očistíme od vrchních zvadlých listů, umyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Do hrnce dáme očištěnou, na drobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou slaninu, polovinu nakrájeného zelí, umyté a na kostky nakrájené vepřové maso a navrch zbytek zelí. Posypeme trošku mletým kmínem, pepřem, osolíme, zalejeme vodou a přikryté vaříme asi 3/4 hodiny. Když je zelí měkké, nalejeme na ně kyselou smetanu.

| 12. 04. 2009 11.04 | Vepřové maso, Zelenina | 0 komentářů | 2895x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů