Recepty online - onlinerecepty a vaření

Vítáme Vás na stránkách Online recepty.cz. Tento web je zaměřený na recepty a články související s vařením a recepty.

Závitky s broskvemi

Suroviny: 600g krůtích prsou, drůbeží vývar na podlévání, mletý pepř. Náplň: 4ks půlek kompotované broskve, 1 lžíce másla, 4 plátky drůbeží šunky, 200g sýru niva. Omáčka: 2ks půlek broskve, sůl, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar. Na ozdobu: čerstvá zelenina

Postup přípravy: Krůtí prsa rozkrojíme na čtyři plátky, lehce naklepeme, osolíme i opepříme. Nivu rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a na ni rozdělíme nivovou směs. Přiklopíme půlkou broskve, plátek zabalíme a spíchneme párátky, případně převážeme nití. Rozpálíme olej a závitky zprudka opečeme. Poté je podlijeme trochou vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C doměkka. Měkké závitky vyndáme a udržujeme teplé. Výpek zaprášíme moukou a opražíme. Poté podlijeme vývarem a provaříme. Přidáme nadrobno nakrájené půlky broskví (nebo nahrubo nastrouhané) a podle chuti přisolíme. Necháme prohřát. Závitky podáváme s vařenými brambory, obložené čerstvou zeleninou (rajčata, hlávkový salát, okurka) a přelité omáčkou.

| 21. 06. 2008 10.45 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 928x

Hovězí na mandlích a zázvoru

Suroviny: 2 lžíce másla, 1ks zázvoru, 2 lžíce mandlového oleje, 100g mandlových lupínků, 500g hovězího zadního masa, 3 stroužky česneku, 1/2 lžíce kari koření, sůl, mletý černý pepř, cibule

Postup přípravy: Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Asi 5 cm kousek oddenku zázvoru oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Hovězí nakrájíme na medailonky a po krajích lehce nařízneme. Pak je osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme do něj maso, cibuli s česnekem i zázvor a na prudkém ohni vše restujeme, maso otáčíme. Restujeme asi 5 – 7 minut. Ne déle, protože maso pak ztvrdne a musí se dusit. Během restování maso okořeníme kari kořením a vmícháme mandle. Hovězí na mandlích a zázvoru ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže nebo pečené brambory.

| 21. 06. 2008 10.38 | Hovězí maso | 0 komentářů | 1044x

Borůvkový čaj

Suroviny: 0,5l vody, 3 lžičky sušených borůvek, cukr

Postup přípravy: Borůvky zalijeme 0,5 litrem vody, uvedeme k varu. Vaříme mírně po dobu 15 minut. Odvar odstavíme a necháme ještě dalších 15 minut ustát. Borůvkový čaj přecedíme, podle chuti osladíme a podáváme teplý s plátkem citronu.

Návod na sušení borůvek: Borůvky sušíme ve slabé vrstvě na teplém a suchém místě, nikdy ne na přímém prudkém slunci. Během sušení je občas „prohrábneme“, aby se bobule sušily rovnoměrně. Dobře usušené borůvky nesmí být vlhké po rozmáčknutí. Měly by být tvrdé, ale ne přeschlé. Usušené borůvky skladujeme v uzavřené nádobě na suchém, chladném a vzdušném místě.

| 18. 06. 2008 19.49 | Nápoje | 0 komentářů | 866x

Ovocná limonáda

Suroviny: 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce citronového sirupu, 1 lžíce malinového sirupu, 1 lžíce míchaného kompotovaného ovoce, sodovka, led

Postup přípravy: Vysoké sklenice naplníme do poloviny roztlučeným ledem. Na led opatrně nalijeme citronový sirup, potom malinový sirup, následuje citronovou šťávu a kompotované ovoce. Vše zalijeme sodovkou, abychom ingredience moc nepromíchali. Ozdobíme brčkem a ihned podáváme.

| 18. 06. 2008 19.29 | Nápoje | 0 komentářů | 787x

Kokosová Pina Colada

Suroviny: 2cl smetana ke šlehání, 2cl kokosové esence, 2dl ananasového džusu, 4cl rumu havana, ananas na ozdobu

Postup přípravy: Všechny suroviny dáme do šejkru, pořádně protřepeme a vlijeme do vysokého poháru. Nakonec můžeme přizdobit kouskem čerstvého ananasu. Přidáme brčka a můžeme podávat.

| 18. 06. 2008 19.23 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 2189x

Sex on the beach

Suroviny: 2cl Peach vodky, 2dl pomerančového džusu, 4cl Absoluth vodky, 2cl Grenadina-monin, led

Postup přípravy: Do sklenice dáme vodku a peach vodku. Pak nalijeme džus, dáme led a pomaličku po ledě nalijeme grenadinu. Grenadina musí pomaličku stékat po kostkách ledu do celé sklenice. Nápoj můžeme udělat i v šejkru. Lepší je připravovat nápoj prvním uvedeným způsobem. Sklenici ozdobíme malým deštníčkem a podáváme.

| 18. 06. 2008 19.15 | Míchané nápoje | 0 komentářů | 1376x

Zmrzlinová káva

Suroviny: 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4 kopečky zmrzliny s vaječným koňakem, 4 lžíce třtinového cukru, 600ml silné (nejlépe instantní) kávy, 4 kopečky kávové zmrzliny, 400ml smetany ke šlehání, na ozdobu můžeme použít například sypané kakao

Postup přípravy: Ze smetany ušleháme hustou a pevnou šlehačku, kterou necháme v lednici vychladit. Připravíme si uvedené množství silné instantní kávy. Připravíme si 4 vyšší sklenice o objemu aspoň 300 ml. Na dno každé sklenice dáme lžíci třtinového cukru. Zalijeme ji 150 ml kávy. Do každé sklenice vložíme kopeček vanilkové, kávové a koňakové zmrzliny. Vše završíme porcí šlehačky. Zmrzlinovou kávu můžeme ozdobit sypaným kakaem, vložíme brčko a dlouhou lžíci. Ihned podáváme.

| 18. 06. 2008 19.12 | Nápoje, Zmrzliny | 0 komentářů | 836x

Ravioli s tvarohovou náplní

Suroviny: 300g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 lžíce oleje, sůl, mouka na vál. Náplň: 3 cibule 70g másla, 1 svazek petrželky, 250g měkkého tvarohu. Omáčka: 700g rajčat 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Postup přípravy: Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehaná vejce s olejem, špetku soli a vše zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 40 minut odpočinout. Nakrájíme cibuli nadrobno a necháme na rozehřátém másle zesklovatět. Vmícháme najemno nasekanou petrželku a tvaroh. Rajčata nakrájíme na malé kousky, dáme do kastrolu, ve kterém jsme rozehřáli olej a dusíme, dokud se rajčata nerozdusí. Ochutíme je solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Na pomoučněném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vypichujeme kolečka a průměru asi 7 cm. Polovinu koleček potřeme rozšlehaným bílkem a do středu dáme náplň. Zakryjeme druhou polovinou koleček a okraje silně stiskneme tvořítkem nebo rukou k sobě. Vkládáme je do vroucí vody a vaříme je asi 6 minut. Podáváme je přelité rajčatovou omáčkou a posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

| 14. 06. 2008 22.54 | Těstoviny | 0 komentářů | 1030x

Sýrová roláda s drůbežím masem

Suroviny: 200g eidamu, 2 tučné tavené sýry, 2 vejce, 200g uzeného drůbežího masa, 1/8 másla, 2 okurky, lžíce hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy: Máslo, tavené sýry a hořčici utřeme dohladka, přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo a okurky a jemné kostičky uzeného drůbežího masa. Opepříme a přisolíme. Eidam necháme v teple změknout a rozválíme jej na placku, potřeme připravenou náplní, stočíme, rolku zabalíme do alobalu a dáme do ledničky ztuhnout.

| 14. 06. 2008 22.46 | Sýrové pokrmy, Drůbeží maso | 0 komentářů | 1858x

Pečená uzená krkovice

Suroviny: 1kg uzené vepřové krkovičky, 6 stroužků česneku

Postup přípravy: Uzenou vepřovou krkovičku nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, jednotlivé plátky potřeme nastrouhaným česnekem, vložíme do kastrolu, mírně podlijeme a pečeme jako vepřovou pečeni. Podáváme nejlépe s bramborem a kyselým zelím.

| 14. 06. 2008 22.41 | Vepřové maso, Uzeniny | 0 komentářů | 6746x

Ananasový dort

Suroviny: 2dl studeného mléka, 2 vrchovaté lžíce želatiny, 1 vejce, 150 g rozehřátého másla, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 šálku horkého mléka, 500 g měkkého tvarohu, balíček dětských piškotů nebo piškot upečený ze 3 vajec, 200g cukru, 200g polohrubé mouky, konzerva ananasu, trochu rumu

Postup přípravy: Do studeného mléka namočíme na několik hodin želatinu a dobře ji rozmícháme. Občas znovu promícháme, aby dobře nabobtnala a rozpustila se. Ve šlehači ušleháme vejce s rozehřátým máslem, přidáme cukr, horké mléko a směs prošleháme s tvarohem a zahřátou a dobře rozmíchanou želatinou (ale pozor, nesmí se vařit). Do skleněné mísy nebo dortové formy naskládáme dětské piškoty, pokapeme je ananasovou šťávou a rumem a nalijeme na ně polovinu ušlehaného krému. Na krém rozložíme na kousky nasekaný ananas, překryjeme ho zbytkem piškotů a zalijeme zbylým krémem. Vložíme do chladničky a necháme dobře vychladit. Pak ozdobíme ovocem a hustou šlehačkou.

| 14. 06. 2008 22.35 | Moučníky | 0 komentářů | 1059x

Kuřecí čtvrtky ve smetaně s jablky

Suroviny: 2 jablka, 1 menší cibule, 1/4l sladké smetany, 100g celeru, 50g másla, 20g hladké mouky, mletý pepř, nové koření, hřebíček, sůl

Postup přípravy: Dobře očištěné čtvrtky kuřete osolíme. Na rozpáleném másle zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájený celer, na hrubo nastrouhaná, oloupaná jablka (bez jádřinců), hřebíček, nové koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme. Do tohoto základu dáme maso, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni za občasného obracení masa do změknutí. Měkké maso vyjmeme, také hřebíček a nové koření. Mouku rozšleháme ve smetaně, přidáme do šťávy a dobře povaříme. Maso pak vložíme zpět do omáčky a krátce prohřejeme. Podle chuti přisolíme.

| 11. 06. 2008 12.32 | Drůbeží maso | 0 komentářů | 1136x

Špenátové karbanátky s rýží

Suroviny: 1kg čerstvého špenátu, 250 g rýže, 3 uvařená vejce, 150 g strouhanky, 2 lžičky mleté papriky, 300 ml oleje, sůl, pepř

Postup přípravy: rýži a špenátové listy uvařte každé zvlášť v osolené vodě. Uvařené listy špenátu sceďte, pokrájejte a smíchejte s uvařenou rýží, vejci a strouhankou. Ochuťte mletou paprikou, pepřem a osolte. Všechny přísady smíchejte a ze směsi tvarujte malé karbanátky. Smažte je po obou stranách v rozpáleném oleji. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

| 10. 06. 2008 15.46 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 1 komentář | 898x

Omelety z brokolice

Suroviny: 800 g brokolice, 1 cibule, 2 lžíce másla, 4 vejce, 60 g eidamu, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř

Postup přípravy: nakrájenou cibuli osmahněte na másle, přidejte nasekanou brokolici, rozšlehané žloutky, strouhaný sýr a mouku. Osolte, promíchejte a vmíchejte sníh z bílků. Usmažte omelety.

| 10. 06. 2008 15.44 | Zelenina, Vegetariánská jídla | 0 komentářů | 889x

Rss receptů | Rss komentářů | Statistika | Kontakt
Odkazy

Copyright © 2008 Fali, běží na RS2, design by Fali, Zásady ochrany osobních údajů